Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Šarenilo na Strossmayerovu trgu

“Cvjetna Jaska” i izložba starih crno-bijelih fotografija

Foto: Jastrebarsko
Sajam je održan u organizaciji Centra za kulturu Jastrebarsko, uz potporu Grada i gradske Turističke zajednice te agencije Hram

Jastrebarsko se na dva dana pretvorilo u grad cvijeća. Na Strossmayerovu trgu održana je “Cvjetna Jaska” – prodajna izložba cvijeća, sadnica i pratećeg materijala.

Svi oni koji svake godine uređuju svoje balkone, okućnice i vrtove na ovom cvjetnom sajmu mogli su nabaviti najrazličitije sezonske cvjetne sadnice, ukrasne grmove, trajnice, kaktuse i sukulente te ostali hortikulturni sadni materijal.

Ljubiteljima povrtnih kultura na raspolaganju je, kažu organizatori, bio bogat izbor presadnica povrća, a oni koji su u potrazi za nečim neuobičajenim imali su priliku nabaviti raznoliko egzotično voće, kao i sadnice tog voća. Prvi put u našem gradu predstavljena je i kokedama – japanski način uzgoja biljaka u kugli s mahovinom, koji postaje sve popularniji u uređenju poslovnih i stambenih prostora.

Sjajna ideja organizatora bila je ovogodišnja tema “Cvjetne Jaske”, izložba starih crno-bijelih fotografija koje su dočarale negdašnji ugođaj grada. Sajam je održan u organizaciji Centra za kulturu Jastrebarsko, uz potporu Grada i gradske Turističke zajednice te agencije Hram.

JASTREBARSKO Djeca na papiru pokazala svoje viđenje dvorca JASTREBARSKO Prvi izmjerili kvalitetu ponude, turisti su vrlo zadovoljni Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Grada Jastrebarsko Europski projekt “Zajednica za zajednicu” ojačao kapacitete