Izbornik
Naslovnica Gradovi Đakovo
Đakovo

Đakovu maksimalnih 1,5 milijuna eura za četvrtu fazu projekta Zaželi

ugovori za novu fazu projekta Zaželi
1/2
Foto: Đakovo
Ugovore je korisnicima, kojih se u Vinkovcima okupilo 39, uručio ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike RH Marin Piletić

Grad Đakovo ni ovog puta nije iznevjerio korisnike programa "Zaželi" sa svoga područja. Maksimalnim iznosom od 1,500.000 eura nalazi se na samom vrhu, odnosno na prvom mjestu među gradovima u Republici Hrvatskoj kojima su u ovom Pozivu odobreni projekti.

"Nismo ih zaboravili"

Gradonačelnik Đakova Marin Mandarić ovih je dana u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Vinkovcima potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih 1,5 milijuna eura za projekt "Svi ZAjedno 4", u okviru poziva "Zaželi - prevencija institucionalizacije" Europskog socijalnog fonda plus. Ugovore je korisnicima, kojih se u Vinkovcima okupilo 39, uručio ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike RH Marin Piletić. U svom pozdravnom govoru on je zahvalio svima koji su uložili trud i rad te se uspješno prijavili na Poziv.

– Dodjeljujemo ugovore na samom istoku Slavonije, u dijelu Hrvatske koji je uz to što je prošao rat, progonstva, u nedavnom dobu prošao i prirodne katastrofe. Ugovore kojima je cilj pokazati kako nam je stalo jednima do drugih i da nismo zaboravili one koji su se vratili u svoje kuće, a danas su možda sami. Tu smo svi zajedno da kažemo da nam je stalo! Da ne kažu svjedoci vremena od prije 30 godina da su ih nove generacije zaboravile – poručio je među ostalim ministar Piletić. Ono što slijedi za Grad Đakovo je zapošljavanje tročlanog projektnog tima (voditelj i dva administratora), a potom i 40 zaposlenika. Zainteresirani za zapošljavanje bit će pravovremeno informirani na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Grada Đakova. Isto tako, uslijedilo je raspisivanje javnog poziva za iskaz interesa za prijavu korisnika kojima će biti pružena podrška i potpora.

Iz grada i naselja

Ugovor za provedbu projekta "Vratimo im osmijeh III" preuzeo je ispred Udruge veterana 3. gardijske brigade "Kune" Đakovo predsjednik Marijan Petrak. Vrijednost ugovora iznosi 480.000 eura. Prethodno je projekt odobren i Udruzi za psihosocijalne potrebe Amadea Đakovo. U javnom pozivu obraćaju se osobama starije životne dobi i/ili odraslim osobama s invaliditetom da iskažu interes za primanje usluge potpore i podrške osiguran kroz provedbu projekta "Svi ZAjedno 4" koji se provodi u okviru otvorenog (trajnog) poziva za dodjelu bespovratnih sredstava "Zaželi – prevencija institucionalizacije". U okviru projekta financirat će se pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu osobama starijim od 65 i odraslim osobama s invaliditetom (osobe od 18 godina i starije), kao sastavna mjera dugotrajne skrbi i prevencije institucionalizacije.

Iskaz interesa mogu podnijeti zainteresirani pripadnici ciljne skupine s područja Grada Đakova, odnosno s područja naselja Đakovo, Budrovci, Đurđanci, Ivanovci Đakovački, Kuševac, Piškorevci, Novi Perkovci, Selci Đakovački i Široko Polje.

storyeditor/2024-03-11/dakovo_b_foto.jpg Uskrsnice u gotovini svim navedenim skupinama s prebivalištem na području Grada Đakova Uskrsnice za umirovljenike, nezaposlene i invalide ove godine od 30 do 60 eura Koncert za sudionike i publiku u subotu će u dvorištu Kuće Reichsmann Đakovo Đakovački bušari, pokladno jahanje i skupine iz cijele Hrvatske STEM projekti PROJEKT U ĐAKOVU Izgradili STEM uzdignute vrtove, a proizvode koriste u školskoj kuhinji