Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Manifestacija je potpuno održiva i ekološka, bez korištenja plastičnih ambalaža

Dani vina posljednjeg vikenda u rujnu u društvu 16 vinarija

storyeditor/2024-09-02/Jaska3.jpg
1/3
Foto: Jastrebarsko Sve je spremno za 31. po redu manifestaciju u posljednjem vikendu u ovom mjesecu, od 27. do 29. rujna
Ne propustite priliku biti dijelom najvažnije jaskanske manifestacije koja raste sa svojim vinarima prateći njihove iskorake, kvalitetu i odanost prirodi, poručuju u Gradu, koji s TZ-om organizira manifestaciju

Nakon što je u velikom stilu prošle godine proslavljen jubilarni 30. rođendan Dana vina, sve je spremno za 31. po redu manifestaciju u posljednjem vikendu u ovom mjesecu, od 27. do 29. rujna, uz pregršt iznenađenja, najavljuju u Gradu Jastrebarskom.

Postati vinski znalci

– Posvećeni kvaliteti, čistoći i svježini vina plešivičkih vinara, Dani vina za svoj su dom odabrali perivoj dvorca Erdödy kako bi prenijeli ideju i zahvalu suživota s prirodom iz koje vinari crpe najkvalitetnije sastojke za svoja vina i pjenušce i tako obilježili kraj berbi, najvažnijeg dijela godine u životu vinara. Kraj berbi, za njih najvažnijeg dijela godine, plešivički će vinari proslaviti s nama, na Danima vina na kojima će ove godine sudjelovati čak šesnaest vinarija – ističu u Gradu. U velikom vinskom paviljonu predstavit će se prošlogodišnji sudionici Vina Josip Braje, Vina Robert Braje, Vinarija Griffin Ivančić, Željko Gregorić, Vinarija Jagunić, Kolarić Coletti, Podrum Mladina, Vino Sirovica, Vinarija Šoškić, Tomac & Bajda, Dobra berba, RJ Winery, Vinarija Šember i Vinarija Kurtalj. Njima će se, napominju, pridružiti Vinarija Krešimira Režeka i Vinarija Ivančić kako bi dodatno obogatili ponudu vina koja će moći kušati vinski znalci i posjetitelji.

Dani vina i ove će se godine održati u jedinstvenom ekološkom šatoru tvrtke Altera
Foto: Jastrebarsko Dani vina i ove će se godine održati u jedinstvenom ekološkom šatoru tvrtke Altera

– I sama kulisa manifestacije prati kvalitetu, a Dani vina i ove će se godine održati u jedinstvenom ekološkom šatoru tvrtke Altera koji je potpuno održiv, ekološki i vizualno prekrasan. Manifestacija u potpunosti poštuje vrijednost okružja najljepšeg hrvatskog parka te je potpuno održiva i ekološka, bez korištenja plastičnih ambalaža i s velikom posvećenošću zaštiti perivoja i okoliša. Vinske će radionice biti posvećene učenju o vinu, a u prekrasnom prostoru Žitnice koja će se tih dana pretvoriti u vinski podrum u centru grada svi će imati priliku postati vinski poznavatelji i znalci. Uoči Dana vina jaskanski će se vinari pomno odabranim vinima predstaviti i zagrebačkoj publici, na radionicama koje će se održati u Hotelu Esplanade 20. rujna. Ulaznice na vinske radionice dostupne su u web shopu Vinarta – ističu u Gradu.

U petak 27. rujna na pozornicu će stati Željko Bebek koji ove godine slavi punih 50 godina na glazbenoj sceni Hrvatske. Prije Bebeka, publiku će zagrijati jaskanski duo Emil Gabrić & Ivan Jelić. Subota je posvećena zvijezdama, od onih u usponu do onih koje su neminovno obilježile hrvatsko glazbeno nebo. Bruno Rački, jaskanska zvijezda u usponu, započet će večer sa svojim bendom Valovi, a na njegove izvedbe savršeno će se nadovezati glazbena diva Zorica Kondža.

Osvajaju brojne nagrade

– Nedjelja je tradicionalno posvećena jaskanskim izvođačima, a poznavatelji njegove glazbe itekako znaju kako Sandi Cenov upravo Jaskance bira za svoje najbliže suradnike. Uz pratnju grupe Darmar Time, pokazat će nam zašto već godinama slovi za kralja zabave i dobre fešte. Za sam kraj, još će jedne Dane vina tamburom ispratiti Gospodari tambura i time zaključiti vikend koji se u Jastrebarskom s nestrpljenjem iščekuje. Uz vino se sjajno slaže i hrana, a sve koji odluče provesti svoj vikend u Jastrebarskom očekuje i niz gastronomskih iznenađenja. Ne propustite priliku biti dijelom najvažnije jaskanske manifestacije koja raste sa svojim vinarima prateći njihove iskorake, kvalitetu i odanost prirodi – poručuju u Gradu. Jastrebarsko je poznato po Plešivičkoj vinskoj cesti otvorenoj 2001. godine, koja prolazi uz vinarije, kulturne i povijesne znamenitosti. Vina Plešivice iz godine u godinu osvajaju brojne nagrade diljem Hrvatske. Organizatori Dana vina su Grad Jastrebarsko i Turistička zajednica grada Jastrebarskog, glavni sponzor manifestacije Jana, a manifestaciju podupiru i Zagrebačka županija, Turistička zajednica Zagrebačke županije, Mladina, Hrvatski šumarski institut, Euroherc, Udruženje obrtnika Jastrebarsko, Go2Digital, Gospodari svjetla i Posao.hr.

storyeditor/2024-08-30/dan-vpz-2024-_8_.jpg Za Dan županije održana svečana sjednica Županijske skupštine VPŽ Premijer Plenković: Brza cesta strateško je pitanje za razvoj ove županije storyeditor/2024-08-29/WhatsApp-Image-2024-08-27-at-12_44_06.jpeg U Osijeku završen drugi od pet novih vrtića sufinanciranih iz NPOO-a Novi vrtić u Cvjetnom naselju za 101 dijete, a na njih će paziti 10 odgojiteljica storyeditor/2024-08-30/PXL_160624_116206928.jpg Općina Oriovac i Brodsko-posavska županija bili su pokrovitelji manifestacije Entuzijazam i ljubav prema lipicancu vraćaju nadu u opstanak Slavonije