Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Za Dan županije održana svečana sjednica Županijske skupštine VPŽ

Premijer Plenković: Brza cesta strateško je pitanje za razvoj ove županije

storyeditor/2024-08-30/dan-vpz-2024-_8_.jpg
Foto: Kristijan Toplak Vaša obnovljena kulturna baština postala je referentna destinacija. Svi obnovljeni dvorci privlače sve više posjetitelja i doprinose sjajnoj turističkoj sezoni u Hrvatskoj, izjavio je premijer

Na svečanoj sjednici Županijske skupštine VPŽ-a, povodom Dana županije, premijer Andrej Plenković izrazio je zadovoljstvo napretkom Virovitičko-podravske županije, istaknuvši važnost kontinuiranog razvoja i ulaganja u infrastrukturu, poljoprivredu, kulturu i obrazovanje. Naglasio je značaj brze ceste koja će povezati Bjelovar i Viroviticu.

– Strateško pitanje za razvoj Virovitičko-podravske županije je brza cesta. Vjerujem da ćemo zajedničkim naporima završiti ovu važnu prometnicu i uključiti Viroviticu u mrežu autocesta – kazao je Plenković.

Govoreći o obnovi kulturne baštine, Plenković je pohvalio obnovu dvoraca u Virovitičko-podravskoj županiji.

– Vaša obnovljena kulturna baština postala je referentna destinacija. Svi obnovljeni dvorci privlače sve više posjetitelja i doprinose sjajnoj turističkoj sezoni u Hrvatskoj – izjavio je.

Župan Igor Andrović osvrnuo se na proteklu godinu, kazavši kako je ona bila izazovna, ali puna uspjeha i novih prilika.

– Zajedničkim naporima ostvarili smo značajne rezultate, posebice u razvoju infrastrukture, obrazovnog sustava i zdravstvene skrbi. Posebno smo ponosni na nastavak izgradnje brze ceste prema Zagrebu i Bjelovaru, kao i na završetak druge faze sustava navodnjavanja Kapinci-Vaška pa se sada navodnjava gotovo 3000 hektara plodnih polja, s planom da u idućim godinama dosegnemo 10.000 hektara – rekao je župan.

Andrović je istaknuo i ulaganja u obrazovanje, koja su rezultirala izgradnjom 15 novih vrtića i obnovom škola koje sudjeluju u pilot-projektu cjelodnevne škole. 

storyeditor/2024-08-30/PXL_160624_116206928.jpg Općina Oriovac i Brodsko-posavska županija bili su pokrovitelji manifestacije Entuzijazam i ljubav prema lipicancu vraćaju nadu u opstanak Slavonije storyeditor/2024-08-30/djecji_vrtic_sjever__1_.JPG Ravnateljica Ambra Kordić i gradonačelnik obišli su gradilište Novi vrtić pružit će djeci prostrano dvorište s hladom pod starim stablima storyeditor/2024-08-30/20240825_111406-scaled.jpg Dodjela Orlanda Simfonijskom orkestru Grand prix