Izbornik
Naslovnica Gradovi Đakovo
Ravnateljica Ambra Kordić i gradonačelnik obišli su gradilište

Novi vrtić pružit će djeci prostrano dvorište s hladom pod starim stablima

storyeditor/2024-08-30/djecji_vrtic_sjever__1_.JPG
Foto: Đakovo Dječji vrtić Sjever bit će sastavni dio Dječjeg vrtića Đakovo, a obuhvaćat će četiri dnevna boravka za predškolski odgoj i obrazovanje

Na sjeveru Đakova, okružen prirodom, u tijeku je izgradnja najmodernije vrtićke kuće Dječjeg vrtića Sjever. Gradonačelnik Đakova, Marin Mandarić, obišao je gradilište i istaknuo važnost ovog projekta za grad i njegove najmlađe stanovnike.

Ovaj suvremeni objekt, koji će svojim malim korisnicima pružiti modernu opremljenost i prirodni hlad u zelenom okruženju, trebao bi biti završen do jeseni 2025. godine.

Dječji vrtić Sjever bit će sastavni dio Dječjeg vrtića Đakovo, a obuhvaćat će četiri dnevna boravka za predškolski odgoj i obrazovanje. Ravnateljica Dječjeg vrtića Đakovo, Ambra Kordić, koja je zajedno s gradonačelnikom obišla gradilište, naglasila je kako će ovaj vrtić moći primiti oko 80 mališana.

– Naša najmodernija vrtićka kuća pružit će djeci prostrano dvorište sa starim stablima koja stvaraju debeli hlad. Unutrašnjost će krasiti velika dvorana, a hodnik, popularno nazvan unutarnje dvorište, dodat će prostoru poseban šarm – izjavila je ravnateljica Kordić.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2,408.037,56 eura, od čega je 726.259,21 eura osigurano iz sredstava Europske unije putem Mehanizma za oporavak i otpornost.

Ovaj vrtić ne samo da će pružiti modernu i sigurnu okolinu za djecu već će također znatno pridonijeti kvaliteti života u Đakovu, omogućujući više mjesta za predškolski odgoj i olakšavajući svakodnevicu roditeljima.

storyeditor/2024-08-30/FB_IMG_1725018725161.jpg Obrada pristiglih ponuda trajat će oko dva mjeseca Terme Bjelovar na korak do realizacije – stigle su četiri ponude storyeditor/2024-09-02/KAj_su_jeli_nasi_stari.jpg Manifestacija je posebna jer stavlja naglasak na domaću hranu 43. manifestacija Kaj su jeli naši stari: Ovo nas vraća u prošlost storyeditor/2024-08-29/tz_dz02.jpg Primit će sve goste na području županije kojima treba zdravstvena pomoć Turistička ambulanta u županiji do sada je primila 253 pacijenta iz EU i šire