Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Primit će sve goste na području županije kojima treba zdravstvena pomoć

Turistička ambulanta u županiji do sada je primila 253 pacijenta iz EU i šire

storyeditor/2024-08-29/tz_dz02.jpg
Foto: Osječko-baranjska županija Dom zdravlja OBŽ-a otvorio je 1. lipnja turističku ambulantu, a proteklog je tjedna ambulantu obišao Mato Lukić

Dom zdravlja Osječko-baranjske županije otvorio je 1. lipnja turističku ambulantu, a proteklog je tjedna ambulantu obišao obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić u pratnji ravnateljice Doma zdravlja Osječko-baranjske županije Justinije Steiner.

Ambulanta radi svaki radni dan od 14 do 18 sati, a dnevno primi desetak pacijenata. Do sada ih je bilo 253. Liječnici i medicinske sestre koje rade u turističkoj ambulanti su zaposlenici Doma zdravlja.

– Ponosni smo na Dom zdravlja Osječko-baranjske županije u kojem je otvorena prva turistička ambulanta na području istoka Hrvatske. Riječ je o ambulanti koja će u slučaju potrebe primiti sve goste koji se nađu na području naše županije, a kojima bude potrebna zdravstvena pomoć – rekao je Lukić.

Uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju, Osječko-baranjska županija je jedina kontinentalna županija koja svojim gostima pruža ovu vrstu usluge.

– Nadamo da za njom neće biti prevelike potrebe jer želimo da se naši posjetitelji osjećaju dobro i uživaju na našem području.

Naša županija u prvih sedam mjeseci ove godine bilježi povećanje od 8,6 posto u odnosu na prošlu, rekordnu turističku godinu, a očekujemo daljnji rast i do kraja godine – kazao je Lukić.

Ministarstvo zdravstva zajedno s HZZO-om prvi put je pružilo mogućnost otvaranja ovakvih ambulanti u domovima zdravlja što je Dom zdravlja Osječko-baranjske županije uz potporu Županije kao osnivača odmah prihvatio. Usluga turističke ambulante će biti dostupna kako građanima EU tako i drugima, shodno međunarodnim ugovorima. Ministarstvo zdravstva je za opremanje ove ambulante izdvojilo 20.000 eura, dok je Osječko-baranjska županija za njezin rad osigurala 30.000 eura.

storyeditor/2024-08-30/vijece_1__1_.JPG Gradsko vijeće Koprivnice usvojilo je polugodišnje izvršenje proračuna Mišel Jakšić: Koprivnica ima najviše radnih mjesta u 25 godina storyeditor/2024-09-02/PXL_170923_103327586.jpg Vinkovačke jeseni Prigodan časopis s do sada neobjavljenim fotografijama storyeditor/2024-08-30/20240817_212602-scaled.jpg Priznanje Ratku Rudiću Svjetski dani vaterpola u Korčuli uz revijalnu utakmicu