Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
JASTREBARSKO SVJETLI

Diljem grada zamijenjeno više od 2000 svjetiljki javne rasvjete

Jastrebarsko
Foto: Jastrebarsko
Osim bolje razine rasvijetljenosti, smanjit će se potrošnja električne energije i emisija ugljikova dioksida

Na području Grada Jastrebarskog provodi se veliki projekt zamjene svih svjetiljki javne rasvjete energetski učinkovitim LED svjetiljkama, a ovaj se projekt financira energetskim uštedama, izvijestio je Grad Jastrebarsko. Radove je obišao gradonačelnik Zvonimir Novosel sa suradnicima, a predstavnici poslovnih subjekata koji izvode radove na terenu potvrdili su kako je zamijenjeno već više od 2000 od ukupno 3500 svjetiljki. Postojeći sustav mijenja se po načelu "1 za 1", odnosno svaka stara svjetiljka mijenja se LED svjetiljkom.

– Ovaj projekt nastavlja se na sanaciju velikog broja prometnica u gradu i naseljima pa će Jastrebarsko uskoro imati puno sigurniju i kvalitetniju prometnu infrastrukturu – istaknuo je gradonačelnik i dodao kako je najvažnije reći kako se sve to financira uštedama energije, bez dodatnog opterećenja za gradski proračun, odnosno građane Jastrebarskog. Osim bolje razine rasvijetljenosti, ovim će se projektom znatno smanjiti potrošnja električne energije te emisija ugljikova dioksida. Ukupna vrijednost ugovorene usluge iznosi 1,5 milijuna eura + PDV, a projekt se u potpunosti financira putem ESCO modela, odnosno Grad pružatelju usluge koji je odabran nakon provedenog postupka javne nabave (Petrol d.o.o.) plaća mjesečnu naknadu temeljem ušteda na električnoj energiji, izvijestio je Grad.

Realizacijom tog projekta Grad Jastrebarsko godišnje će smanjiti potrošnju električne energije za više od 75 posto, čime će se pokriti svi troškovi provedbe projekta.

Održala se i škola jedrenja i veslanja. Novost ove godine bila je škola košarke, koja se vratila nakon kraće stanke Društvo naša djeca pripremilo raznovrsne sadržaje u tridesetak aktivnosti Na Ljetnoj igraonici 416 polaznika, najpopularnija je bila škola plivanja UKUPNA VRIJEDNOST ugovorene usluge iznosi, kako kažu u Gradu, 1,5 milijuna eura plus PDV, a projekt se u potpunosti financira putem ESCO modela Svaka stara svjetiljka mijenja se LED svjetiljkom Uštedom energije financira se novi sustav javne rasvjete Posljednjeg dana festivala 12. srpnja na rasporedu je jedna od najtraženijih predstava Teatra Exit "Realisti" Od 6. do 12. srpnja u Domu kulture Nakon dvogodišnje pauze stiže festival "Život i smijeh"