Izbornik
Naslovnica Gradovi
Od 6. do 12. srpnja u Domu kulture

Nakon dvogodišnje pauze stiže festival "Život i smijeh"

Posljednjeg dana festivala 12. srpnja na rasporedu je jedna od najtraženijih predstava Teatra Exit "Realisti"
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Nakon dvogodišnje prisilne pauze, omiljeni kazališni festival Jaskanaca i okolice "Živo i smijeh" ponovno će zagrijati srca publike od 6. do 12. srpnja "Život i smijeh".

Ovogodišnji ŽIS Festival otvorit će "Balkanski špijun" u izvedbi Gradskog kazališta Jastrebarsko u sutra 6. srpnja. Dan kasnije na redu je nova hit predstava "Tko je ukrao malu balerinu" kojom su jaskanski kazalištarci već osvojili srca jaskanske i zagrebačke publike, ali i struku. U subotu 8. srpnja u Jasku dolazi najbolja ovogodišnja amaterska predstava u Hrvatskoj "Pljusak" Gradskog kazališta Županja i retkovačkog Kazališta Mika Živković, a u nedjelju će članovi Gradskog kazališta Jastrebarsko ponovno nasmijati do suza cijelu dvoranu svojom hit predstavom "Kidaj od svoje žene".

Posljednjeg dana festivala 12. srpnja na rasporedu je jedna od najtraženijih predstava Teatra Exit "Realisti". Kako ljetni pljuskovi koji ne bi pokvarili trud organizatora, program Festivala održat će se u Domu kulture (kino), pa će publika neometano moći uživati u svemu što su pripremili. Organizator Festivala je Gradsko kazalište Jastrebarsko, uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija, Zagrebačke županije i Grada Jastrebarskog te Centra za kulturu, Turističke zajednice i Savjeta mladih Grada Jastrebarskog. 

U BOHO parku, mjestu u gradskom parku koje već četvrtu godinu zaredom oduševljava Bjelovarčane, odvijat će se 90 posto programa Građanima se nude koncerti, književne večeri, radionice, predstave, predavanja i filmske projekcije U centar grada vraća se Bjelovarsko kulturno ljeto Već drugu godinu zaredom Osijek nagrađuje 50 najboljih maturanata plaćenim vozačkim ispitom i tako potiče izvrsnost među učenicima osječkih srednjih škola Izvrsnost među učenicima Najbolje maturante Grad Osijek nagradio vozačkim ispitom KORAK prema uspješnoj budućnosti počinje u Regionalnom centru kompetentnosti Tehničke škole Sisak gdje se spajaju znanje, iskustvo i tehnologija Radom na novim tehnologijama škola uvodi novi obrazovni program Tehnička škola Sisak prva u Hrvatskoj upisuje tehičare za robotiku