Izbornik
Naslovnica Gradovi Vodice
Nedostatak prostora

Dižu kredit od četiri milijuna kuna i počinju gradnju vrtića

Novi dječji vrtić u Vodicama
Foto: Grad Vodice
Građevinski radovi i opremanje ustanove iziskuju znatna materijalna sredstva, a procijenjena vrijednost je viša od 20 milijuna kuna

Gradonačelnica Vodica Nelka Tomić nedavno je obišla sve objekte jedinog vodičkog gradskog vrtića i upoznala se s uvjetima boravka i aktivnostima kojima se mališani zabavljaju u toj predškolskoj ustanovi. Iako prirodni natalitet pada, i prošle je godine rođeno tek pedeset i dvoje djece, posljednjih nekoliko godina Vodice muče slatke brige nedostatka prostora za upis sve djece u dječji vrtić.

Tomislav Ćorić u Vodicama Vodice Potpisan ugovor o sanaciji i zatvaranju odlagališta otpada Leć

- Grad Vodice se nadao taj problem riješiti prijavom na raspisan natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i dobivanjem novca iz europskog fonda, ali jedan od kriterija za dobivanje tih sredstva je da grad ima manje od 5000 stanovnika. Budući da Vodice prema posljednjem popisu stanovništva imaju nešto više od 8000 žitelja, nije ušao u odabir za sufinanciranje. Kako stvari stoje, izgradnja će pasti na teret lokalne zajednice, pa je na posljednjem Gradskom vijeću odlučeno da će se Vodice kreditno zadužiti za potreban iznos i ove godine u jesen početi s građevinskim radovima prve faze za koje je potrebno izdvojiti 4 milijuna kuna - kažu iz gradske uprave.

Inače osim glavne zgrade Tamaris postoje još dva objekta; Plaža i Okit, koje su u najmu i koje su trebale biti rješenje nedostatne veličine matične zgrade. Ove godine u Dječji vrtić Tamaris upisano je dvije stotine i šezdeset i sedmero djece različitih uzrasta, od jasličke dobi do predškolaca koji su smješteni u grupe od osamnaest do dvadeset i šestero djece. Jedino je jasličarska grupa nešto manja i broji trinaest članova, dok je u područnom odjelu u Čistoj Velikoj smještena mješovita grupa od četrnaestoro djece.

Nelka Tomić osiguran novac Za kulturu u 2018. Grad će izdvojiti više od 3,2 milijuna kuna

Svoje mjesto u dječjem vrtiću nije dobilo pedesetak mališana. Roditelji su taj problem riješili ili uz pomoć i suradnju najbližih članova svoje obitelji ili upisom svoje djece u neki od šibenskih gradskih vrtića. Trenutno, Grad Vodice sufinancira boravak devetero mališana u vrtićima u Šibeniku i Tribunju.

Posljednjih nekoliko godina intenzivno se radi i na trajnom rješavanju nedostatnog kapaciteta gradskog vrtića pa je tako osigurano gradsko zemljište za izgradnju novog, napravljena je kompletna dokumentacija i dobivena građevinska dozvola, pa što se papirnatog dijela projekta tiče, izgradnja novog gradskog vrtića može početi. 

Građevinski radovi i opremanje ustanove iziskuju znatna materijalna sredstva, a procijenjena vrijednost je viša od 20 milijuna kuna.

Goran Pauk i Željko Burić obilježen Dan turizma Zlatne boule Šibeniku za city break, a Vodicama za odmorišnu destinaciju