Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Cvjetni korzo

Djeca iz vrtića Eden osvojila izlet u zoološki vrt i McDonald's

Mališani su okupljenima pokazali svoje pripremljene maske, a pri tome su recitirali i plesali
1/2
Foto: Grad Vinkovci

Više od 600 mališana iz ukupno 23 skupine iz vinkovačkih dječjih vrtića i osnovnih škola, kao i sela iz bivše općine Vinkovci, sudjelovalo je na Cvjetnom korzu u Vinkovcima. Vesela povorka djece kretala se središtem grada prije nego što su okupljenima pokazali što su pripremili zajedno sa svojim odgojiteljicama i učiteljicama. Djeca su plesala, recitirala, a pri tome pokazivala i svoje maske koje su pripremali zajedno s odgojiteljicama.

Žiri je odlučio da su najbolja bila, što uključuje i maske i nastup, djeca iz Dječjeg katoličkog vrtića Eden koja su tako osvojila odlazak na izlet u zoološki vrt u Osijeku i ručak u McDonald'su. Drugi su bila djeca iz Dječjeg vrtića Budućnost, a treća djeca iz Dječjeg vrtića Vladimir Nazor.

– Vinkovci su među najuspješnijim gradovima kada je u pitanju organizacija ovakvih događaja namijenjenih djeci. Želja nam je kroz zabavne i edukativne sadržaje potaknuti djecu da uče, budu kreativna, dobro se zabave i sklapaju nova prijateljstva – rekao je zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić. 

storyeditor/2024-05-17/Festival_2.jpg Festival dječjih vrtića Sudjelovalo oko 700 mališana iz 26 vrtića s područja županije storyeditor/2024-05-20/Revija_4.jpg U sklopu revije održane su i utrke 1. kola Croatia kupa Natjecatelji u jednopregu i dvopregu stigli iz cijele zemlje storyeditor/2024-05-17/Centar_1.JPG U Vinkovcima osnovan prvi takav centar u Hrvatskoj Znanja i posao u svjetlovodnim tehnologijama steklo 80 polaznika