Izbornik
Naslovnica Gradovi Crikvenica
Crikvenica

Dječji vrtić Radost - Centar izvrsnosti

Dječju vrtićš Radost Crikvenica
1/4
Foto: Grad Crikvenica
DV Radost je prvi vrtić u Hrvatskoj u kojemu je proveden ciklus od 11 radionica "Rastimo zajedno" za očeve. Godišnje se održavaju Klubovi roditelja "Rastimo zajedno" te radionice "Rastimo zajedno" za odgajatelje

Na osnovu pozitivnih postignuća u radu s roditeljima i uvida u rad vrtića Ministarstvo znanosti i obrazovanja dalo je pozitivno mišljenje Programu Stručno-razvojnog centra za podršku roditeljstvo i program "Rastimo zajedno" Dječjeg vrtića Radost, priopćili su iz Grada.

Time Dječji vrtić Radost postaje prvi vrtić u Primorsko goranskoj-županiji koji će biti proglašen Centrom izvrsnosti odnosno STRUČNO – RAZVOJNIM CENTROM za provedbu programa podrške roditeljstvu, radi unapređivanja stručnog rada u području predškolskog odgoja i stručnog usavršavanja stručnih djelatnika u dječjim vrtićima Republike Hrvatske. 

Obnova DV aradost u Crikvenici Za ugodan i ljepši boravak djece Crikvenici stiže još sredstava za energetsku obnovu vrtića

Polaznici edukacije su stručni djelatnici u dječjim vrtićima (odgojitelji, psiholozi, pedagozi, rehabilitatori, logopedi, medicinske sestre) motivirani za provođenje radionica s roditeljima "Rastimo zajedno" i drugih oblika podrške roditeljstvu. Nositelji edukacija su stručni djelatnici Dječjeg vrtića Radost: educirani voditelji radionica podrške roditeljstvu "Rastimo zajedno", stručni suradnici, odgajatelji promovirani u zvanju, drugi odgajatelji s izraženim kompetencijama u radu s roditeljima te vanjski predavači. 

Radionice podrške roditeljstvu "Rastimo zajedno" se u Dječjem vrtiću Radost provode od 2008. godine. Vrtić je aktivno sudjelovao u pilot projektima "Rastimo zajedno", "Rastimo zajedno plus“, “Jačanje očevog doprinosa ranom razvoju djeteta” te je dao aktivan doprinos u stvaranju radionica koje se danas provode u vrtićima i obiteljskim centrima diljem Republike Hrvatske.

Na radionicama roditelji s voditeljicama i s drugim roditeljima razmjenjuju informacije, znanja, vještine, iskustva i tako zajednički uče i pružaju međusobnu podršku koja su se pokazala korisnom za jačanje kompetentnosti roditelja i djeteta. DV Radost je prvi vrtić u Hrvatskoj u kojemu je proveden ciklus od 11 radionica "Rastimo zajedno" za očeve. Godišnje se održavaju Klubovi roditelja "Rastimo zajedno" te radionice "Rastimo zajedno" za odgajatelje. 

Crikvenica brodovi među najtransparentnijima Grad Crikvenica objavio Proračun u malom za 2018.

DV Radost pruža i druge oblike podrške roditeljstvu. U vrtiću djeluje zdravstveno i psihološko savjetovalište, savjetovalište za poticanje ranog razvoja, knjižnica za djecu i roditelje. Roditelji se aktivno tijekom godine uključuju u razne radionice, imaju mogućnost boravka u skupini, sukreatori su razvojnih mapa djece, suradnici u projektima…

Kroz edukaciju u stručno razvojnom centru u trajanju 14 mjeseci, Dječji vrtić Radost će svoja iskustava podijeliti s polaznicama te proširivati njihove kompetencije za suradnju i partnerski odnos s roditeljima.

Nagrada za Crikvenica 4 Pets 'Simply the Best' za 'Crikvenicu 4 Pets' U ruke TZ Grada Crikvenice stigla je još jedna zaslužena nagrada maškare Crikvenica Rasplesan i zabavan vikend Dvije tradicionalne maškarane povorke u Crikvenici