Izbornik
Naslovnica Gradovi Karlovac
Karlovac manifestacijom Zvjezdano ljeto tri tjedna slavi svoj 442. rođendan

Dnevni boravak na otvorenom i Karlovac Open Air Tribute Festival

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Na Trgu bana Josipa Jelačića, u srcu karlovačke Zvijezde, uređen je bajkovit Dnevni boravak u kojem će se moći uživati u koncertima i radionicama od 3. srpnja pa do samog rođendana Karlovca 13. srpnja

U sklopu manifestacije Zvjezdano ljeto, kojom Karlovac slavi svoj 442. rođendan, s više od 150 raznih događanja po gradskim šančevima, parkovima, galerijama, i ovoga je tjedna niz događanja na koja su pozvani svi! Glavnima druženja odvijat će se na Trgu bana Josipa Jelačića, u srcu karlovačke Zvijezde gdje je uređen bajkovit Dnevni boravak u kojem će se moći uživati u koncertima i radionicama od 3. srpnja pa do samog rođendana Karlovca 13. srpnja.

U sklopu Zvjezdanog ljeta u Karlovcu će biti održan i 8. Karlovački kazališni festival Koncerti, opere, balet i predstave održavat će se na otvorenom

Potpuni užitak

Kao i svake godine, Dnevnom je boravku cilj revitalizirati prostor trga ukrasima, raznim umjetničkim instalacijama, predstavama za djecu i mlade, filmovima te koncertima. Već je na otvorenju bilo zanimljivo uz nastup američkog gitarista hrvatskih korijena Yogija Lonich koji je pozornicu svojedobno dijelio s Chris Cornellom. Program je omogućio Grad Karlovac u organizaciji udruge Izvan fokusa, a posjetitelje svakog dana već od 17 pa sve do večernjih sati očekuju koncerti i razni kulturno-umjetnički programi. U sklopu Dnevnog boravka održat će se i festival Art&KA u organizaciji udruge Carpe Diem. Ponedjeljak je rezerviran za kviz koji je osmislio Mario Kovač, a u utorak program započinje Knjiguljica kreativnom igrom „Potraga za zvjezdanim ljetom“. Bit će tu žonglera, radit će se predmeti od balona za djecu, a radionicu izrade bedževa i lemljenja održat će i Albert Gajšak.

– U utorak 6. srpnja imat ćemo i filmsku projekciju kada će biti prikazan film „Zovem se Baghdad“. Ulaz na sve programe Dnevnog boravka je besplatan – kazao je Filip Trezner iz Udruge Izvan Fokusa. Karlovački je gradonačelnik Damir Mandić kazao da je Dnevni boravak iznimno kreativno mjesto za ugodno druženje.

BROJNI PROGRAMI NA NIZ LOKACIJA Sve počinje Ivanjskim krijesom, a završava Rođendanskim balom

– Uvjeren sam da ćemo i ove godine u najvećoj mjeri moći ponoviti one doživljaje iz 2019. i ranije. Nadam se da će svatko pronaći nešto za sebe i ovo je jedna lokacija u gradu koja će biti zanimljiva. Vjerujem da ćemo imati Rođendanski bal i završni koncert povodom Dana grada i da će se ta dva događanja nadopuniti te da će užitak biti potpun – kazao je D. Mandić.

Svi ljubitelji dobrog rock‘n rolla od 7. do 9. srpnja mogu uživati u Karlovac Open Air tribute festivalu koji se održava prvi put i na kojem će publika imati prilike besplatno uživati u vrhunskim tribute bendovima i bezvremenskim hitovima. U tri večeri na u Šancu će nastupati The Croatian Pink Floyd Show, Queen Real Tribute, te Strange kind of Women – Tribute to Deep Purple, uz odlične predgrupe; Paklene jahače vatrenih rifova i Lorelai.

Uz prethodnu provjeru

Grad Karlovac manifestaciju Zvjezdano ljeto, odnosno događaje koji podliježu epidemiološkim mjerama, prilagodit će novim mjerama koje je nacionalni Stožer civilne zaštite propisano do 15. srpnja, i to u smislu okupljanja većeg broja posjetitelja kako bi očuvali trenutačno vrlo dobru epidemiološku sliku Karlovca i tako omogućili nesmetano odvijanje svih daljnjih događanja i manifestacija koje slijede, poput Dana piva, ali i sve druge životne i poslovne procese.

30 godina od obrane grada i Hrvatske Umjesto mimohoda, branitelji će se spuštati čamcima Koranom

Sva događanja bit će COVID free, odnosno na njima će moći sudjelovati neograničen broj osoba, bez epidemioloških ograničenja, ali uz prethodnu provjeru EU digitalne COVID potvrde na ulazu na događanje (prihvatljiv je i službeni COVID karton cijepljenja ili potvrda liječnika o preboljenom COVID-u).

– Grad Karlovac želi biti primjer dobre prakse koja postaje nezaobilazni dio javnog života. Nadamo se da će ovo potaknuti što veći broj građana na cijepljenje kako bismo što prije svi zajedno uživali u različitim aktivnostima bez ograničenja – kažu u Gradu i pozivaju sve da na stranicama https://www.facebook.com/zvjezdanoljeto.karlovac Web: https://zvjezdanoljeto.karlovac.hr/ Visit Karlovac: https://visitkarlovac.hr/ pronađu razlog dolaska u Karlovac.