Izbornik
Naslovnica Gradovi Karlovac
BROJNI PROGRAMI NA NIZ LOKACIJA

Sve počinje Ivanjskim krijesom, a završava Rođendanskim balom

Foto: Grad Karlovac
Karlovac slavi 442. rođendan bogatim programom uz moto ‘Sretni pod zvijezdama’

Grad Karlovac svoj će 442. rođendan proslaviti iznimno bogatim i sadržajnim programom okupljenim u manifestaciju nazvanu ‘Zvjezdano ljeto 2021.’. Ove će godine Karlovčani i njihovi gosti moći uživati u brojnim programima koji će se događati na niz lokacija, pa će tako čitav grad, zapravo, biti pozornica na otvorenom. Proslava počinje 23. lipnja tradicionalnim ivanjskim krijesom, a završava na sam rođendan grada 13. srpnja Rođendanskim balom i koncertom.

ZAVRŠETAK ZA DVIJE GODINE Proširuje se imotsko groblje, grade se 124 grobnice i kosturnica

Prvi Open Air Tribute festival

– Pripremili smo više od 150 programa za sve generacije u koje su uključene sve naše ustanove, udruge, sportske zajednice. Maleni i veliki moći će odabrati nešto za sebe, od koncerata, izložbi, brojnih radionica, dječjih predstava, igraonica, sportskih susreta, imat ćemo veslačku regatu na Kupi, moći će se voziti Žitnom lađom, imat ćemo i 8. KAKAFE u sklopu kojega će se moći uživati u operama, baletu, predstavama, bit će otvoren Dnevni boravak na Trgu bana Josipa Jelačića, posjetitelji se mogu uključiti u turističke ture gradom, a naš sugrađanin Alen Slavica u Karlovcu će koncertom proslaviti 40 godina glazbene karijere.

I naše mažoretkinje slavit će 25 godina rada u sklopu Zvjezdanog ljeta, a novina je održavanje prvog Open Air Tribute festivala posvećenog rocku u kojem će nastupiti svjetski poznati tribute bendovi Deep Purple i Queen pa i naš bend Croatian Pink Floyd Show. Sva su događanja besplatna i pozivam sugrađane da uživaju u njima na obalama rijeka, sporskim terenima, u parkovima i šančevima svoga grada – kazala je Draženka Sila Ljubenko, pročelnica Odjela društvenih djelatnosti Grada.

DRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA GOSPIĆA Nova predsjednica GV-a izabrana je jednoglasno

– Sretni smo što napokon imamo manifestaciju zbog koje gosti dolaze u Karlovac. Posebnost Zvjezdanog ljeta je u tome što je ona domaći, karlovački proizvod, organiziran i odrađen; od Ivanjskog krijesa do Rođendanskog bala, domaćim snagama i na to Karlovčani mogu biti ponosni – kazala je Marina Burić, direktorica Turističke zajednice Karlovca.

Sve počinje 23. lipnja, kada će biti održan mačevalački turnir, kajakarenje na Kupi, koncerti, zatim nogometna utakmica i takmičenja gradskih četvrti Gaza i Banija, koje će i paliti kresove na obje obale Kupe, uz neizostavni vatromet. Na Dan grada, uz Rođendanski bal, nastupit će orkestar Hrvatske ratne mornarice i Klapa sv. Juraj. Svi detalji programa mogu se pogledati na stranici www.zvjezdanoljeto.karlovac.hr

Karlovački proizvod

– Odgađanja nema, Karlovac će ove godine ponovno slaviti svoj rođendan gotovo kao nekada, ovoga puta pod motom “Sretni pod zvijezdama”. U 21 dan bit će održano više od 150 programa, a jedina razlika u odnosu na 2019., kada je zadnji put održano Zvjezdano ljeto, bit će epidemiološke mjere. Još 2019. smo objedinili obilježavanje dana grada pod manifestacijom Zvjezdano ljeto iako Dan grada obilježavamo već dobrih 10 godina i građani su prepoznali sva ta događanja kao naš, karlovački proizvod.

Stigla nova učinkovita i štedljiva komunalna vozila Komunalcu Gospić isporučena dva vozila za sakupljanje otpada vrijedna 2,3 milijuna kuna

Uvjeren sam da će kroz tri do pet godina ta manifestacija i nadići granice grada Karlovca i granice Hrvatske. Život ne smije stati, smatram da nam ovakve manifestacija i druženja trebaju više nego ikada. No pozivam na uživanje uz odgovorno ponašanje – kazao je gradonačelnik Damir Mandić.