Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
NOVI REKORDI

Do dva milijuna noćenja šest dana ranije nego lani

Pulu je do 7. rujna posjetilo 7 posto više turista u odnosu na prethodnu godinu, dok je istodobno ostvareno 3,5 posto više noćenja

U Puli se i ove godine uspješno nastavlja rast broja dolazaka domaćih i stranih gostiju i broj njihovih noćenja. Već 7. rujna, šest dana ranije no prošle godine i čak četiri tjedna ranije nego 2017., u najvećem su istarskom gradu ostvarena dva milijuna noćenja. Riječ je o devetoj uzastopnoj rekordnoj godini, što je još jedan pokazatelj kako Pula postaje prepoznatljiva i sve popularnija turistička destinacija, piše Grad Pula.

Turizam u brojkama Više gostiju i noćenja u županiji

- Grad Pula i Turistička zajednica grada Pule ovim se putem zahvaljuju svim turističkim djelatnicima i onima koji rade u sektorima povezanima s turizmom. Ovi pokazatelji prvenstveno su zasluga naših građana, Puležanki i Puležana kao dobrih domaćina, brojnih kvalitetnih manifestacija, novih proizvoda i svakako suradnje javnog i privatnog sektora - istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Pulu je do 7. rujna posjetilo 7 posto više turista u odnosu na prethodnu godinu, dok je istodobno ostvareno 3,5 posto više noćenja. Najbrojniji gosti stigli su iz Njemačke (noćenja na razini 2018. godine), drugo mjesto su zauzeli talijanski gosti kod kojih je zabilježeno povećanje noćenja za 6 posto, kao i kod gostiju iz Ujedinjenog Kraljevstva koji su ostvarili 17 posto više noćenja u odnosu na 2018. godinu.