Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula 49 pregleda
Stigli prvi putnici

Do kraja listopada Pula dvaput tjedno izravno povezana s Frankfurtom

Zračna luka Pula
Foto: Grad Pula
Lufthansa će Pulu povezivati  i s Münchenom, jednom tjedno, subotom, u periodu od 3. lipnja do 30.rujna 2017. godine

U pulskoj zračnoj luci u petak je obilježena uspostava nove, izravne linije koja će Pulu i Frankfurt povezivati dva puta tjedna, ponedjeljkom i petkom sve do 20. listopada. Prvim putnicima iz Frankfurta u znak dobrodošlice priređen je takozvani "vodeni pozdrav" tijekom kojeg je zrakoplov sletjevši na pistu prošao kroz vodeni mlaz.

"Drago mi je da se broj destinacija s kojima je Pula povezana konstantno povećava. To je dokaz da potražnja postoji i da su Pula i Istra prepoznate kao atraktivne destinacije. Siguran sam da će nova zračna linija doprinijeti još jednoj rekordnoj turističkoj sezoni", kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Na konferenciji za novinare sudjelovali su u ime Istarske županije Valerio Drandić, načelnik Općine Ližnjan Marko Ravnić, direktor Zračne luke Pula Svemir Radmilo te direktor prodaje Lufthanse Peter Pullem i predstavnik Lufthanse za Hrvatsku Bernhard Wodl.

Foto: Grad Pula

Lufthansa je njemačka nacionalna zrakoplovna kompanija sa sjedištem u Frankfurtu, najveći je europski putnički zračni prijevoznik, a po veličini putničkog zračnog prijevoza četvrta je kompanija u svijetu s 209 destinacija u 81 zemlji. Zajedno sa svojim partnerima leti na preko 410 destinacija, a po broju zrakoplova u svojoj floti nalazi se na drugom mjestu u svijetu. Lufthansa kompanija uključuje Eurowings, Austrian Airlines,  Swiss i Brussels Airlines, a  flota broji 529 zrakoplova. Grupacija Lufthansa posluje s više od 700 zrakoplova i po podacima iz 2016. godine, zapošljava 123.287  ljudi u svijetu U 2016. godini, 150 milijuna putnika letjelo je s Lufthansom uključujući i njene podružnice.

Prema najavama, najniža povratna cijena karte iz Pule za Frankfurt iznosi 89 eura, a osim sa Frankfurtom, Lufthansa će Pulu povezivati i s Münchenom, jednom tjedno, subotom, u periodu od 3. lipnja do 30.rujna 2017. godine, priopćili su iz gradske uprave.