Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska 4187 pregleda
Uređenje groblja u Velikom Brdu

Do kraja ove godine još 159 grobnica, prostor za ispraćaj i mrtvačnica

Groblje Veliko Brdo, Makarska
Grad Makarska ovih dana uputit će javni poziv svim zainteresiranim građanima s prebivalištem u Makarskoj, bez obzira jesu li do sada prijavljivani, da iskažu interes za kupnju grobnog mjesta

Započeli su radovi na groblju u Velikom Brdu. Radovi su vrijedni oko 500 tisuća kuna, a nakon raspisanog javnog natječaja, povjereni su firmi MATA iz Makarske. U tijeku je prvi dio prve faza radova koji će biti završen do početka travnja ove godine, a kojom će groblje dobiti ogradni zid. Raspisan je i natječaj za iskope za grobnice. Za sve ove radove nije potrebna građevinska dozvola, kažu iz gradske uprave. Uz 128 postojećih grobnica planirano je 159 novih te četiri mjesta za urne. Grad Makarska će u okviru novih grobnica ostaviti za potrebe Grada četiri grobnice, što sad nije slučaj na Gradskom groblju

-Do kraja ove godine bit će završeno uređenje groblja u Velikom Brdu koje se proširuje za 159 grobnica, gradi se prostor za ispraćaj i mrtvačnica, a dobit će i novu hortikulturnu vizuru. Za dogradnju groblja u Velikom Brdu, projekt je izradila arhitektica Vesna Pandžić, u Gradskom proračunu smo osigurali tri milijuna kuna. Ovih dana Grad Makarska uputit će javni poziv svim zainteresiranim građanima s prebivalištem u Makarskoj, bez obzira jesu li do sada prijavljivani, da iskažu interes za kupnju grobnog mjesta. Cijena će biti oko pet tisuća eura, ista kakva je bila kada su se prodavale grobnice na gradskom groblju. Sv. Križa - rekao je gradonačelnik Tonći Bilić.

- Istodobno je u izradi glavni projekt za dvoranu za ispraćaj i mrtvačnicu, a za što je potrebno ishodovati građevinsku dozvolu. Radi se i na projektu za grobnice, vodovod i odvodnju te rasvjetu, izrada troškovnika za grobnice te hortikulturno uređenje - ističe gradonačelnik Bilić.

Iz Grada podsjećaju kako je početku proširenja i uređenja groblja u Velikom Brdu prethodilo rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Grad je otkupio 1388 kvadrata zemljišta i isplatio 1,5 milijuna kuna.

- Kada se za desetak mjeseci završi uređenje groblja u Velikom Brdu značit će to da je u Makarskoj riješen problem ukopnih mjesta za sljedeća dva desetljeća - naglasio je gradonačelnik Bilić.