Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Fašnik, Sraka, Sudec i Fiškal

Do utorka ulicama caruje Slobodna Fašnička Republika

samoborski fašnik
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Od petka, 2. pa sve do 13. veljače Samobor je Slobodna Fašnička Republika. Njime sada vladaju Princ Fašnik i Princeza Sraka, uz Sudeca i Fiškala s maškarama.

– Jedva sam dočekala predaju vlasti. Napokon idem na zasluženi godišnji, a oni nek' se bave svim što smo im ostavili. Ionako u 12 dana odrade što moraju, a ostatak godine uživaju – rekla je Petra Škrobot prilikom primopredaje gradonačelničke vlasti. Za vikend na Trgu kralja Tomislava nastupaju Željko Bebek, Urban & 4 i Slavonia band, a u šatoru Night express, Begini i grupa Panorama. Zadnjeg dana Samoborskog fašnika u utorak, 13. veljače na Trgu nastupa Severina, a u fašničkom šatoru Let 3.

Uz slobodan ulaz, koncerti na Trgu počinju u petak i subotu u 20 sati, nedjeljom u 17 sati, a u šatoru petkom i subotom u 22:30, nedjeljom u 20 sati. 

Količina geotermalne energije gotovo je neiscrpna, a koristiti se može u rehabilitacijske svrhe u toplicama, za grijanje prostora i za proizvodnju električne energije Nova tehnička studija pokazala velike mogućnosti Istražuje se geotermalni potencijal Samobora i okolice U prvom mjesecu ove godine pristiglo je već 26 zahtjeva. Pogodnost za roditelje koji su se doselili u Samobor jest to što, kako bi ostvarili naknadu, više ne moraju biti prijavljeni pet godina, već tri Naknade u Samoboru dostupne većem broju roditelja Lani stiglo 297 zahtjeva, a ove godine za novorođenčad ide 200.000 eura SAMOBORSKI FAŠNIK Samobor Samoborski fašnik otvara Petar Grašo, a zatvaraju Let 3 i Severina