Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
Blagoslov porečko-pulskog biskupa

Dobili 256 novih grobnih mjesta, uskoro i uređenje starog dijela groblja

Groblje u Poreču
Foto: Grad Poreč
Gradonačelnik Loris Peršurić istaknuo je da je dogradnja MO Fuškulin jedna u nizu značajnih investicija u 2017. godini, a istom je za područje tog mjesnog odbora riješen problem nedostatka grobnih mjesta za sljedećih dvadesetak godina

Proteklih mjeseci mjesno groblje u Fuškulinu prošireno je za više od 250 mjesta, a prije prvih ukopa porečko-pulski biskup, mons. Dražen Kutleša blagoslovio je novi dio groblja.

groblje Završeni radovi Groblje prošireno za 256 grobnih mjesta da zadovolje potrebe za idućih 20 godina

Biskup je u svojoj propovijedi pozvao sve vjernike na molitvu, mir i zajedništvo te istaknuo da je to veliki dan za sve žitelje Mjesnog odbora Fuškulin te zahvalio Gradu Poreču-Parenzo i upravi društva Usluge Poreč d.o.o. na realizaciji tog značajnog projekta. 

Gradonačelnik Loris Peršurić je tom prilikom istaknuo da je dogradnja MO Fuškulin jedna u nizu značajnih investicija u 2017. godini, a istom je za područje tog mjesnog odbora riješen problem nedostatka grobnih mjesta za sljedećih dvadesetak godina.

Iz Grada podsjećaju da su radovi na proširenju koji su određeni u ugovorenom roku, izvršeni na sjevernom dijelu na površini od 1550 m2. Groblje sada, zajedno s dosadašnjim – starim dijelom, čini jedinstvenu funkcionalnu cjelinu na površini od 3030 m2 s ukupno 446 grobnih mjesta.

Osim novih 256 grobnih mjesta, napravljene su opločne staze u površini od 350 m2, šljunčane staze u površini od 270 m2 te 80 m2 zelenih površina. Posađeno je devet stabala čempresa, četrdeset sadnica puzavica, postavljene su klupe, kameno postolje sa priključkom vode, te ostale infrastrukturne komponente potrebne za groblje, a osobito se ističe i grobljem dominira čelični križ visine 3,60 metara.

Investitor Usluga Poreč d.o.o. u projekt  je uložila 1,1 milijun kuna. Dodatno je  izgrađen pristupni asfaltni put do ulaza u novi dio groblja, u dužini od 70 metara i širine tri metra, a zamijenjen je i dio asfalta oko crkve koji je bio u lošem stanju.

Usluga Poreč d.o.o., koja upravlja mjesnim grobljem u Fuškulinu, najavljuje da će u ovoj godini urediti i stari dio groblja, a sve u cilju podizanja standarda pružanja usluga te stvaranju funkcionalnih i suvremenih groblja te boljih uvjeta za dostojan ispraćaj na posljednje počivalište naših najmilijih.

Poreč ulaz u groblje Asfaltiranje i uređenje ulica Radi se punom parom: dobili pristupni put do ulaza u novi dio groblja