Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč 979 pregleda
Završeni radovi

Groblje prošireno za 256 grobnih mjesta da zadovolje potrebe za idućih 20 godina

groblje
Foto: Grad Poreč
U proteklih desetak godina, uz Gradsko groblje u Poreču, proširena su i mjesna groblja u Baderni, Žbandaju i Novoj Vasi

Nakon što je krajem prošle godine prošireno porečko gradsko groblje, ovih su dana dovršeni radovi na proširenju mjesnog groblja u Fuškulinu, jednom od pet groblja kojima upravlja Usluga Poreč d.o.o. Trenutno je u fazi ishodovanja uporabne dozvole, a izdavanje se očekuje sredinom prosinca ove godine.

Važna je to investicija za Uslugu Poreč, kao i za građane mjesnog odbora Fuškulin. U proteklih desetak godina, uz Gradsko groblje u Poreču, proširena su i mjesna groblja u Baderni, Žbandaju i Novoj Vasi.

Dogradnja groblja u Fuškulinu bila je nužna zbog nedostatka grobnih mjesta, a proširenjem je ta problematika riješena za sljedećih dvadeset godina. Investicija je to u koju je Usluga Poreč  d.o.o. uložila 1.100.000 kuna. Rekonstrukcija, odnosno proširenje groblja, izvršeno je na sjevernom dijelu na površini od 1550 m2 te se sada groblje, zajedno s dosadašnjim – starim dijelom, prostire na površini od 3030 m2, s ukupno 446 grobnih mjesta.

Osim 256 novih grobnih mjesta, u sklopu radova napravljene su i pristupne opločne staze u površini od 350,00 m2, šljunčane staze u površini od 270,00 m2 te 80,00 m2 zelenih površina, u sklopu kojih je posađeno devet stabala čempresa i 40 sadnica puzavica, a osobito se ističe te grobljem dominira čelični križ visine 3,60 metara. Na groblju su postavljene klupe za sjedenje i kameno postolje s priključkom vode, te ostale infrastrukturne komponente važne za groblje.

Trenutno se izvode radovi na izgradnji pristupnog asfaltnog puta prema novoizgrađenom dijelu groblja, u dužini od sedamdesetak metara, koji nije u sklopu investicije dogradnje groblja, priopćili su iz Grada Poreča.