Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanić grad 116 pregleda
Udruga radnih pasa

Dobili novi park za pse u kojem mogu i školovati svoga ljubimca

Park za pse na Zelenjaku
Foto: Ivanić-Grad
U Udruzi školuju pse za tjelesnu zaštitu, te za čuvanje objekata, a rješavaju i problematična ponašanja kod pasa, te vrše socijalizaciju i resocijalizaciju pasa

Uređenjem šetnice uz rijeku Lonju i Sportskog parka Zelenjak, građanima i raznim udrugama Ivanić-Grada ponuđeni su različiti sportski i rekreacijski sadržaji a jedan od njih je novootvoreni park za pse.

U parku za pse svoje aktivnosti provodi Udruga radnih pasa (URP). Udruga radnih pasa je neprofitna organizacija osnovana u prosincu 2016. godine. Sjedište im je u Ivanić Gradu, u Ulici kralja Tomislava 37. Njihov cilj je razvoj i popularizacija športsko-radne kinologije na području grada i okolice.

"U udruzi se bavimo školovanjem pasa svih pasmina i dobnih skupina, po nacionalnim i međunarodnim programima športsko-radne kinologije. Uz to, školujemo pse za tjelesnu zaštitu, te za čuvanje objekata (otvorenih i zatvorenih). Također, rješavamo problematična ponašanja kod pasa, te vršimo socijalizaciju i resocijalizaciju pasa. Aktivnosti udruge provodimo u športskom parku za pse na Zelenjaku, utorkom i četvrtkom u poslijepodnevnim satima, dok školovanje pasa za čuvanje prostora i tjelesnu zaštitu provodimo na privatnom poligonu u Obedišću. U udruzi radimo i s djecom, na njima razumljiv i primjeren način. Trenutno imamo devet članova - rekla je predsjednica udruge Petra Jezeran, javljaju iz gradske uprave.