Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
donacija Grada Dubrovnika i Zaklade Blaga djela Općoj bolnici

Stigli novi UZV i uređaj za testiranje na COVID-19

Foto: Grad Dubrovnik
Ginekološki UZV uređaj već je u funkciji, a vrijedan je 420.256 kuna

Opća bolnica Dubrovnik dobila je suvremeni uređaj za ginekološku, ultrazvučnu 4D dijagnostiku, kupljen zahvaljujući donaciji Grada Dubrovnika kao i uređaj za testiranje na COVID-19, čiju je nabavu financirala Zaklada Blaga djela.

Gradonačelnik Franković predstavio najznačajnije projekte u povodu tri godine mandata Iz fondova EU osigurano 269 milijuna kuna, do kraja mandata cilj je milijarda!

Ginekološki UZV uređaj već je u funkciji, a vrijedan je 420.256 kuna. U cijelosti ga je financirao Grad Dubrovnik, i to na temelju ugovora o donaciji sklopljenim između Grada i OB-a u ožujku. Donacija ukupno iznosi 990.000 kuna, a uključuje i sredstva predviđena za nabavu drugih uređaja.

Od 15. lipnja funkcionalan je i sustav za molekularnu dijagnostiku, odnosno PCR uređaj s pratećim laboratorijem za testiranje na COVID-19, nabavljen zahvaljujući donaciji Zaklade Blaga djela.

Ravnatelj OB-a Marijo Bekić zahvalio je donatorima istaknuvši da su prvi nalazi testiranja na COVID-19 već uspješno obavljeni, dok se na rezultate u jeku proljetne epidemije zbog duljine puta (uzorke su prevozili vatrogasci) i preopterećenosti čekalo i do tri dana. Što se tiče UZV aparata, ravnatelj Bekić je naglasio zadovoljstvo pacijentica, ali i liječnika koji se njime koriste.

15 tisuća eura za troškove ugradnje Besplatan internet u dubrovačkoj povijesnoj jezgri

Na predstavljanju uređaja sudjelovali su i gradonačelnik Mato Franković te upravitelj Zaklade Blaga djela Nikola Obuljen.

– Grad Dubrovnik kontinuirano ulaže u Opću bolnicu. Ovo nije prvi, a svakako neće biti ni posljednji projekt koji financiramo – kazao je gradonačelnik Franković.