Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
Rekordna 2018.

Dobit Zračne luke Rijeka lani 2,3 milijuna kuna

Zračna luka Rijeka
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Prvi put je Zračna luka Rijeka zadržala i 50 posto novozaposlenih sezonskih radnika preko zime kako bi ih se sačuvalo za iduću sezonu u kojoj se očekuje daljnji rast prometa

Zračna luka Rijeka lani je ostvarila rekordne rezultate - promet 183.606 putnika, ukupni prihod od 29 milijuna kuna, što je gotovo 50 posto više nego godinu prije, a ostvarena je i rekordna dobit od gotovo 2,3 milijuna kuna, istaknuto je na konferenciji za novinare u županijskoj upravi. 

U 2018. godini je Zračna luka Rijeka imala promet 183.606 putnika i gotovo 4,66 milijuna tona tereta, a povećan je i broj obavljenih operacija na aerodromu, na 5460 operacija, neki su od podataka koje su iznijeli direktor Zračne luke Rijeka Tomislav Palalić i zamjenik primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić. 

Lani  je porastao i broj zaposlenih i na vrhuncu sezone bilo ih je gotovo 100, a prvi put je Zračna luka Rijeka zadržala i 50 posto novozaposlenih sezonskih radnika preko zime kako bi ih se sačuvalo za iduću sezonu u kojoj se očekuje daljnji rast prometa.

Poduzetnici Rijeka Grad poduzetnicima dao 2,69 milijuna, najviše otišlo na nabavu opreme

Zračna luka Rijeka je lani iz vlastitih sredstava i kapitalnih pomoći Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Primorsko-goranske županije nabavila opremu nužnu za povećanje sigurnosnih i prometnih standarda i povećanje vatrogasne kategorije aerodroma. Izgrađen je semafor na raskrižju dviju prometnica, a traje rekonstrukcija zgrade putničkog terminala, koja obuhvaća postavljanje nove stolarije i fasade.

U posljednjih sedam godina u infrastrukturu Zračne luke Rijeka uloženo je više od 35 milijuna kuna kapitalne pomoći, od kojih je 3,5 milijuna uložila Primorsko-goranska županija, kao jedan od suvlasnika te zračne luke, istaknuto je na konferenciji za novinare.

Zračna luka Rijeka je za iduću sezonu potvrdila četiri nova avioprijevoznika - TUI, Volotea, Lufthansa i Air Serbia, koji će letjeti za London (Gatwick), Marseille i Beograd. Pregovara se o uvođenju još nekoliko linija, a potvrđen je ostanak ovogodišnjih novih avioprijevoznika - Condora za Frankfurt i Transavije za Eindhoven.

Ambulanta Rijeka Studentski kampus od ožujka dobiva ambulantu Ukradeni učenički reljefi Rijeka Otuđene umjetnine, policija moli građane za pomoć