Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
Rijeka

Otuđene umjetnine, policija moli građane za pomoć

Ukradeni učenički reljefi
1/4
Foto: Grad Rijeka
Učenički radovi su postavljeni 20. rujna 2018. godine na dionici Riječkih šetnica od Banskih vrata prema Mlinu Žakalj, kao početak projekta oplemenjivanja trase umjetničkim radovima

Neodgovorni pojedinci otuđili su reljefe koje je Grad Rijeka u suradnji sa Školom za primijenjenu umjetnost u Rijeci i Udrugom Mandala postavio u kanjonu Rječine. Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem promovira Riječke šetnice od njihovog začetka. U suradnji s raznim udrugama i školama organizira razne aktivnosti tijekom cijele godine, te ih zajedničkim snagama uređuje i poziva na njihovo korištenje.

Izložba Računski strojevi više od 20 različitih primjeraka strojeva za zbrajanje Međunarodna izložba 'Računski strojevi' privukla brojne posjetitelje

Tako je prošle godine za vrijeme Europskog tjedna mobilnosti Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke je u suradnji sa Školom za primijenjenu umjetnost u Rijeci i Udrugom Mandala postavio četiri reljefa.

Foto: Grad Rijeka

Učenički radovi su postavljeni 20. rujna 2018. godine na dionici Riječkih šetnica od Banskih vrata prema Mlinu Žakalj, kao početak projekta oplemenjivanja trase umjetničkim radovima. Projekt je uveden u kurikulum škole, te je planiran njegov razvoj kroz projektnu i terensku nastavu kroz vodstvo profesorica Mirte Grandić i Zrinke Kralj, te ostalih kolega u školi. No s obzirom na razvoj situacije projekt postaje upitan.

Naime, profesori škole su uočili da su od četiri postavljena reljefa, tri nasilno otuđena tj. ukradena. Postavljene skulpture bile su pričvršćene utorima od čeličnih šipki u kombinaciji s vezivnom smjesom. Nažalost, neodgovorni pojedinci ne prepoznaju važnost ovakvih projekata i međusobnih suradnji, te uskraćuju građane i posjetitelje šetnice za nove vrijednosti koje se nastoje postupno ugraditi.

Foto: Grad Rijeka

Pozivamo građane da Gradu Rijeci dostave informacije koje bi mogle pomoći da se u najkraćem mogućem roku pronađu ukradena umjetnička djela. Informacije se mogu dostaviti Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem, putem e-maila urban@rijeka.hr ili telefona 051/209-450.

Marišćina Rijeka Kvaliteta zraka na Marišćini druge kategorije Ambulanta Rijeka Studentski kampus od ožujka dobiva ambulantu