Izbornik
Naslovnica Gradovi
Pri završetku su i svi projekti financirani iz Fonda solidarnosti za sanaciju nakon potresa

Dobre vremenske prilike omogućile su nastavak radova u Popovači

OD KAPITALNIH projekata u završnoj su fazi radovi na rekonstrukciji Trga I u središtu Popovače
1/2
Foto: Popovača
Ovih dana u tijeku su radovi na postavljanju nove rasvjete u Športskom parku Moslavac u Popovači te pripremni radovi za postavljanje reflektora na igralištu u Strušcu

Zadržavanje povoljnih vremenskih uvjeta omogućilo je kvalitetan nastavak izvođenja građevinskih radova, odnosno realizaciju značajnih projekata na brojnim lokacijama na području Grada Popovače.

Sportski kapacitet
Ovih dana u tijeku su tako radovi na postavljanju nove rasvjete u Športskom parku Moslavac u Popovači te pripremni radovi za postavljanje reflektora na igralištu u Strušcu. Izvode se i radovi na proširenju javne rasvjete u stambeno- poslovnoj zoni Jelengradska u Popovači. Brojne aktivnosti usmjerene su i na proširenje vodovodne mreže.

– Očekuju se radovi na proširenju vodovodne mreže u naseljima Gornja Gračenica (Ulica Moslavački put), Voloderu (Ulica Hrušovljani, Manceova ulica i Ulica Vjekoslava Kocha), u Popovači (Pergošićeva ulica), Podbrđu (Ribnjačarski brijeg) te u naselju Moslavačka Slatina – ističe gradonačelnik Josip Mišković koji dodaje kako je uoči blagdana Svih svetih uspješno završena rekonstrukcija pješačke staze na Mjesnom groblju u Voloderu.

Govoreći o aktualnim radovima na javnim objektima u vlasništvu Grada Popovače, ističe se i sanacija Pučkog doma u Ciglenici koja će obuhvatiti obnovu unutarnje pozornice, postavljanje spuštenog stropa i nove rasvjete te soboslikarske i ličilačke radove na unutrašnjosti objekta. Proteklog tjedna obavljena je primopredaja novouređenog poslovnog prostora u dvorištu postojeće zgrade gradske uprave koji će, kako je zamišljeno, biti predan na korištenje gradskoj Vatrogasnoj zajednici koja trenutačno za obavljanje svoje administrativne djelatnosti koristi površinom malu prostoriju u Domu kulture.

Pri završetku su i svi projekti financirani iz Fonda solidarnosti za sanaciju nakon potresa: klizište u Ulici Moslavca u Voloderu, mosta u Športskoj ulici u Donjoj Gračenici, sanacija mosta i prometnice nakon potresa u Moslavačkoj ulici u Popovači te sanacija ceste nakon potresa u Ulici bana Jelačića.

Uspjeh u biciklizmu
Grad Popovača radi i na povećanju sigurnosti na cestama, a u tom smislu je ovih dana u posao uveden izvođač radova na izgradnji pješačke staze u naselju Podbrđe.

Kada je riječ o realizaciji kapitalnih projekata, počeli su radovi na izgradnji parkirališta iza objekta nove gradske uprave, a u završnoj su fazi i oni na rekonstrukciji Trga I u središtu Popovače.

– Uskoro očekujemo i nastavak započetih radova na izgradnji Športsko-rekreacijskog centra u Popovači, a u okviru osvrta na aktivnosti u nedavnom razdoblju svakako treba naglasiti i sanaciju krovišta na brojnim javnim objektima nakon olujnog vremena koje je u srpnju pogodilo područje Grada Popovače, među kojima je svakako najzahtjevniji zahvat bio onaj na sportskoj dvorani Osnovne škole Zorke Sever – podsjeća gradonačelnik Mišković.

Virovitičko-podravska županija donirala je Interventnoj policiji PU virovitičko-podravske novu teretanu koja se nalazi u njihovu sjedištu u Terezinom Polju Donacija Virovitičko-podravske županije Nova teretana Interventnoj policiji za specijalističku obuku PRVI STRUČNI skup o Informacijskom sustavu prostornoga uređenja Republike Hrvatske (ISPU) održao se u Međimurskoj županiji Prvi stručni skup o Informacijskom sustavu prostornoga uređenja Međimurje na vrhu po brzini izdavanja građevinskih dozvola KLIZALIŠTE će zauzimati površinu od 275 četvornih metara, a u samom središtu bit će ukrasna jela Čazmanke i Čazmanci i ove godine uživati u klizanju na gradskom trgu Za najam klizališta iz gradskog proračuna izdvojit će se 26.500 eura