Izbornik
Naslovnica Gradovi
Čazmanke i Čazmanci i ove godine uživati u klizanju na gradskom trgu

Za najam klizališta iz gradskog proračuna izdvojit će se 26.500 eura

KLIZALIŠTE će zauzimati površinu od 275 četvornih metara, a u samom središtu bit će ukrasna jela
Foto: Grad Čazma

Grad Čazma još će jednom oživjeti u duhu blagdana tijekom prosinca pružajući Čazmankama i Čazmancima svih generacija priliku za uživanje u čaroliji klizanja.

Klizalište će svoja vrata otvoriti 6. prosinca ove godine, a sezona će trajati do 7. siječnja 2024. godine. Obogaćena je novim elementima koji će dodatno uljepšati ukupni doživljaj. I ove godine klizalište će biti na trgu u središtu grada.

U tijeku su posljednji dogovori. Ono što je sigurno jest da će klizalište zauzimati površinu od 275 četvornih metara. Ove godine imat će drukčiji izgled, s ukrasnom jelom u samom središtu, što će ga dodatno uljepšati. Za najam klizališta iz gradskog proračuna izdvojit će se ukupno 26.500 eura.

Sljedeći tjedan počinje i blagdansko ukrašavanje grada. Tvrtka Čarolija svjetla Salaj d.o.o. ponovno će se pobrinuti da Čazma zabljesne u blagdanskom ruhu. Grad Čazma financirat će ukrašavanje iznosom od 8.293,91 eura. Planirano je da više od 400.000 lampica zasvijetli u samom centru Čazme, što bi grad učinilo jednim od najljepše ukrašenih u Hrvatskoj i šire.

Istovremeno, Turistička zajednica grada Čazme priprema bogat adventski program koji će, vjerujemo, privući brojne građane na druženje u predblagdansko i blagdansko vrijeme. Koliko su u Gradu Čazmi turistički orijentirani, govori i činjenica da ih je u sklopu projekta Čazma Natura tijekom dvije godine posjetilo više od 50.000 posjetitelja. Riječ je o najvećem projektu u povijesti Grada Čazme, vrijednom 3,46 milijuna eura, a za njegovu provedbu Grad Čazma ostvario je bespovratna sredstva od 2,58 milijuna eura od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske. Projekt obuhvaća područje Grada Čazme, Nature 2000 i Regionalnog parka Moslavačka gora, a u od 1. 1. 2014. do 30. 6. 2022. u okviru toga projekta uređeno je 11 lokacija sa 123 nova sadržaja.

INVESTICIJA omogućava slobodnu i kreativnu igru uz zadovoljavanje svih sigurnosnih uvjeta Radovi na izgradnji dječjeg igrališta u Slatini Stvaraju se bolji uvjeti za djecu iz Dječjeg vrtića Zeko SVEČANOST dodjele nagrada Iter Vitis Award održana je krajem listopada u okolici francuskog grada Toulousea u sklopu manifestacije European Wine Day Best Wine Tourism Event Kneževi Vinogradi i Vinatlon na karti najboljih vinskih destinacija Europe GRAD je u četiri godine za NK Mladost Ždralovi izdvojio 278 tisuća eura da pomogne razvoj infrastrukture, a i sljedeće godine dobit će najviše jer najviše i ulaže, istaknuo je gradonačelnik Hrebak u obilasku kluba Stari opločnici s korza u novoj primjeni 'Ulaganja u sport uvijek će dobiti podršku Grada Bjelovara'