Izbornik
Naslovnica Gradovi
Stari opločnici s korza u novoj primjeni

'Ulaganja u sport uvijek će dobiti podršku Grada Bjelovara'

GRAD je u četiri godine za NK Mladost Ždralovi izdvojio 278 tisuća eura da pomogne razvoj infrastrukture, a i sljedeće godine dobit će najviše jer najviše i ulaže, istaknuo je gradonačelnik Hrebak u obilasku kluba
1/2
Foto: Grad Bjelovar
Iz gradskog proračuna Bjelovar izdvaja velik novac za razvoj sporta, prošle godine u sport je uloženo 1,3 milijuna eura, a ove 1,7 milijuna eura

Nastavlja se ulaganje Grada Bjelovara u sport te sportske klubove i udruge. Na redu je ovaj put NK Mladost Ždralovi, koji radi na poboljšanju uvjeta za treniranje pa je tako nedavno u sklopu stadiona otvorena teretana, a kupljen je i semafor.

Grad Bjelovar klubu je donirao stare opločnike s korza kako bi mogli urediti okoliš, a gradonačelnik Dario Hrebak obišao je klub kako bi vidio na koji su ih način iskoristili.

Zajedničkim snagama
– Htjeli smo pokazati kako će se taj stari kamen s korza koristiti u dobre svrhe na nekim primjerima s udrugama, mi sad radimo nadzore kako su te udruge koje su na javnom natječaju dobile kockice sa starog korza to iskoristile – naveo je te dodao da su preko natječaja kocke s korza dobili i konjički klub Vinia, Barutana, pravoslavna i katolička crkva i još neke udruge.

– Odlučili smo pokazati kako smo to zajedničkim snagama uredili ovdje u Ždralovima. Grad Bjelovar je izdvojio oko četiri tisuće eura da si urede sportsku infrastrukturu, Grad daje jedan euro, drugi euro mora naći klub. Pomogli smo i da se napravi novi kafić na stadionu NK Bjelovar, jedna dvorana i teretana. Grad je u četiri godine za NK Mladost Ždralovi izdvojio dva milijuna i sto tisuća kuna, odnosno 278 tisuća eura da pomognemo razvoj infrastrukture. I još će u sljedećoj godini NK Mladost dobivati najviše u gradu jer se najviše i ulaže, tako da će i sljedeće godine nastaviti taj trend. Rekao sam im da, kad god odluče ulagati u sport, uvijek mogu računati na financijsku podršku Grada – poručio je gradonačelnik te dodao kako se iz gradskog proračuna izdvaja velik novac za razvoj sporta. Tijekom prošle godine Grad je tako u sport putem Sportske zajednice uložio 1,3 milijuna eura, a ove godine 1,7 milijuna eura. Otkrio je i kako su mu oba nogometna kluba u gradu jednako draga jer se oba nalaze na području grada te se u njih podjednako ulaže.

Ove je godine NK Bjelovar dobio 222 tisuće eura, a Ždralovi 229 tisuća eura, no puno se više ulagalo u infrastrukturu, napomenuo je Hrebak dodavši kako je Grad motivirao privatnog poduzetnika da ulaže u sport. Vrijednost dugotrajne imovine u Ždralovima, koja je u stopostotnom vlasništvu Grada, u četiri godine podignuta je sa sto tisuća eura na 1,2 milijuna eura. Kineziolog Ivan Nikolić, koji trenira s juniorima, istaknuo je važnost infrastrukture.

Za rezultate nužan prostor
– Mi kao klub rastemo, želimo biti vrhunski i već smo na tom putu. Ovaj prostor nužan je za te rezultate i stvaranje vrhunskih mladih igrača jer mi dugoročno ne možemo bez njih. Što se tiče iskoristivosti ovog prostora, krenuli smo u školi nogometa sa školom trčanja, atletikom, gimnastikom, elementima pravilnog kretanja da ta djeca razviju svoje sposobnosti na vrijeme i kako bi se one nagrađivale, kad dođu u juniorski staž, da već imaju dobru bazu – napomenuo je Nikolić, koji je pozvan u reprezentaciju u stožer izbornika Roberta Jarnija, što smatra zaslugom kluba.

NABAVLJENU opremu koristit će zdravstvene ustanove čije se zgrade obnavljaju nakon potresa Nastavljeno opremanje sisačke Opće bolnice Nova oprema za zdravstvo vrijedna 7,8 milijuna eura DINA MERHAV dobitnica je Zlatne plakete "Grb grada Vinkovaca" 19. Dani Matice Hrvatske Večer u spomen na umjetnicu Dinu Merhav OVAJ PROJEKT sufinanciranja provodi jedino Brodsko-posavska županija Potpisivanje ugovora s registriranim klaonicama Borba protiv trihinele: U 22 godine pregledano gotovo 40 tisuća svinja