Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik 101 pregleda
Za tri mjeseca

Donesena odluka o privremenom financiranju za Dubrovnik od 78,6 milijuna kuna

Nada Medović
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Povjerenica Vlade RH za Dubrovnik Nada Medović donijela je u ponedjeljak odluku o privremenom financiranju od 1. siječnja do 31. ožujka ove godine, a za tri mjeseca u proračunu je predviđeno 78,6 milijuna kuna

U povodu donošenja ovakvog privremenog financiranja koje je stupilo na snagu danas objavom u Službenom glasniku Grada Dubrovnika, povjerenica Medović i pročelnici gradskih upravnih odjela najavili su za utorak u 12 sati konferenciju za novinare.

Vladina povjernica Medović imenovana je na sjednici Vlade jer do kraja 2016. godine nije izglasan Proračun Grada Dubrovnika za 2017. godinu, kao ni Odluka o privremenom financiranju. Sukladno Zakonu u tom slučaju dolazi do prestanka mandata Gradskom vijeću i gradonačelniku, a imenuje se povjerenik. S obzirom da je riječ o kalendarski izbornoj godini neće se održati prijevremeni već redoviti izbori u svibnju.

Bivši gradonačelnik HNS-ov Andro Vlahušić u dubrovačkom Gradskom vijeću nije imao većinu. Njegova lijeva koalicija predvođena HNS-om i SDP-om imala je deset vijećnika, HDZ-ova desna koalicija osam vijećnika, tri vijećnika imala je lista Srđ je Grad, a četiri Dubrovački demokratski sabor Pera Vićana. Proračun se izglasava većinom glasova svih vijećnika, što znači da ga je u dubrovačkom Gradskom vijeću trebalo prihvatiti najmanje 13 od ukupno 25 gradskih vijećnika.