Izbornik
Naslovnica Gradovi Karlovac
KARLOVAC

Doživite Karlovac šetnjom parkovima, kajakom na rijekama...

1/2
Foto: Karlovac
Turistička zajednica Karlovca organizira manifestaciju Proljeće u Karlovcu, tijekom koje možete upoznati grad na razne načine

Lijepo vrijeme karlovačke parkove i rijeke pretvara u kulisu za brojna događanja na otvorenom u kojima Karlovčani i njihovi gosti mogu uživati u sklopu aktivnosti Proljeće u Karlovcu koju već treću godinu zaredom organizira karlovačka Turistička zajednica. I ove godine mozaik raznih sadržaja i aktivnosti počeo je početkom travnja i nastavlja se u svibnju sadržajima koji su podijeljeni u nekoliko tema i odvijaju se na različitim lokacijama; od vođenih proljetnih tematskih tura po gradu, aktivnog proljeća, proljeća uz akvarij, gastroproljeća, proljeća u parku, proljetnih izložbi, edukativnog proljeća do niza aktivnosti na temu proljeća na rijekama.

Škola pivarstva

Na stranicama Turističke zajednica Karlovca, https://visitkarlovac.hr/proljece-u-karlovcu, svatko tko želi navratiti u Karlovac i uživati u aktivnostima u parkovima ili na rijekama, a kasnije i kušati domaću hranu u brojnim restoranima, može pronaći neku od aktivnosti u koju se želi uključiti. Na popisu je niz događanja; poput četiri različite tematske turističke ture s lokalnim vodičima u kojima se može naučiti puno o povijesti grada, zatim su tu izložbe, radionice na Veleučilištu o raznim temama; od male škole pivarstva do čarobnog svijeta mikroorganizama u fermentiranoj hrani ili eksplozije boja. Održat će se i niz predavanja i prezentacija o zaštiti okoliša, podvodnom svijetu rijeka i slično u Aquatici gdje će gostovati i prognostičar Zoran Vakula, zatim su tu šetnje s karlovačkim planinarima, kajak-ture s lokalnim agencijama po Korani i Mrežnici, igre u parku, likovne kolonije i koncerti u Promenadi gdje će nastupati i učenici Glazbene škole Karlovac. Važno je znati da priču o proljeću u Karlovcu pričaju i restorani kroz tematsku ponudu jela u kojima nude i aktualne riblje menije, a u svibnju i brojne napitke i slastice s jagodama iz lokalnih OPG-ova.

Kako si sve bilo sadržajnije, svojim su se programima uključili dionici javnog, privatnog i civilnog sektora: Aquatika, Muzeji grada Karlovca, UTV Bastion, Veleučilište u Karlovcu, Gradska knjižnica, PD Dubovac i HPD Martinščak, lokalne turističke agencije Croatia Open Land i Kamat Adventure Travel, Pčelarsko društvo Karlovac, ULAK i Paviljon Katzler.

– Turistička zajednica grada Karlovca uz svoje je tradicionalne proljetne aktivnosti objedinila i zanimljive programe različitih subjekata kako bi sva događanja pojedinačno, ali i grad u cjelini kroz zajedničku promociju dobio veću vidljivost. Veseli nas da umrežavanjem dionika možemo ponuditi kvalitetan turistički proizvod svim našim posjetiteljima – kazala je Marina Burić, direktorica Turističke zajednice.

Grad pozornica

Proljeće u Karlovcu, slažu se svi koji su uključeni u organizaciju, posjetiteljima nudi događanja kroz koja mogu upoznati grad na četiri rijeke kroz priču, rekreaciju; šetnjom ili vožnjom biciklima po gradu i gastronomiju.

– Ključna je suradnja svih dionika, njihovo zajedništvo; jako je dobro što je više raznih institucija, udruga, svih koji žive od turizma uključeno u ovakve aktivnosti. Cijeli naš grad je pozornica i upravo Proljeće u Karlovcu to pokazuje. Ova manifestacija kao i ostale koje se tijekom godine događaju pokazuju da Karlovac i Karlovčani dišu svoj grad. Ovime Karlovac osigurava sadržaj za višednevni boravak posjetitelja – smatra gradonačelnik Damir Mandić.

KARLOVAC Grad Karlovac na zgrade vrtića i škola postavlja 14 solarnih panela KARLOVCA Počela sanacija oslika u Kapelici Svih svetih na Dubovcu KARLOVAC Karlovac ovog ljeta dobiva prvo hrvatsko ‘virtual reality’ kino