Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Završen je još jedan projekt pomoćnika u nastavi u Koprivnici

'Država nema empatije prema pomoćnicima u nastavi'

storyeditor/2024-06-28/pomocnici_B.png
Foto: Grad Koprivnica Sveukupno je kroz projekt u protekloj školskoj godini bilo uključeno 53 učenika, a zaposleno 47 pomoćnika u nastavi, naglasila je gradska pročelnica za društvene djelatnosti Ana Mlinarić

Završen je još jedan projekt pomoćnika u nastavi u Koprivnici koji se provodio u sklopu programa "Odrastanje u jednakosti, Koprivnica".

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti oko 327.000 eura, pri čemu su 250.000 eura bespovratna EU sredstva, dok će se ostatak do kraja provedbe projekta isplatiti iz proračunskih sredstava Grada. Saborski zastupnik i gradonačelnik Mišel Jakšić na završnoj je konferenciji proteklog tjedna zahvalio cjelokupnoj ekipi koja je radila na projektu, kao i ravnateljicama i ravnateljima osnovnih škola, partnerima te svim pomoćnicima u nastavi.

– Sveukupno je kroz projekt u protekloj školskoj godini bilo uključeno 53 učenika, a zaposleno 47 pomoćnika u nastavi – naglasila je gradska pročelnica za društvene djelatnosti Ana Mlinarić. Riječ je o projektu Grada Koprivnice i škola partnera: osnovnih škola Antun Nemčić Gostovinski, Braća Radić, Đuro Ester, Podolice i Centra Podravsko sunce. EU novac osiguran je u okviru poziva Ministarstva znanosti i obrazovanja za osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju.

– Hvala pomoćnicima u nastavi, hvala Gradu Koprivnici što zapravo osiguravaju odrastanje u jednakosti naše djece, djece s teškoćama u razvoju, jer najvažnije je u ovom procesu toj djeci pomoći da postignu uspjeh, odnosno da ih motiviramo za uspjeh, a onda će oni dalje nastaviti u onolikoj mjeri koliko to mogu – kazala je ravnateljica Centra Podravsko sunce Radmila Popović. Dogradonačelnica Ksenija Ostriž podsjetila je na važnost projekta u lokalnim zajednicama, prvenstveno zbog nedostatka empatije od strane države prema svim pomoćnicima u nastavi, a to ujedno znači i prema samoj djeci.

– Država smatra da je stanje djece privremeno, da će jednom proći, da im ne treba stalna pomoć, što je velika zabluda. S djecom treba neprestano raditi, a samim time potrebni su nam i pomoćnici u nastavi na neodređeno vrijeme. Oni moraju ostati u obrazovnom sustavu i zbog toga će Grad kroz razne projekte uvijek biti njihova potpora – naglasila je Ksenija Ostriž.

storyeditor/2024-07-01/WhatsApp-Image-2024-06-28-at-22_53_09-1.jpeg Osječko ljeto kulture otvoreno je u petak, a trajat će sve do konca kolovoza Osječko ljeto kulture ponudit će čak 66 programa storyeditor/2024-06-28/Knjiznica_ugovor5.JPG Potpisan ugovor s izvođačima vrijedan 1,5 mil. € Započinju građevinski radovi na knjižnici u TUP-u storyeditor/2024-07-01/PXL_080622_93954879.jpg Korak bliže ekološki prihvatljivom grijanju Stigla dozvola za istraživanje geotermalnih voda