Izbornik
Naslovnica Gradovi Zadar
stigao novac

Dukić: Centar za mlade kapitalni je projekt

Branko Dukić
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
U prizemlju Centra bit će prostori za udruge, mlade i izvedbene djelatnosti i velika multimedijalna dvorana dok su na katu predviđeni uredski prostori za udruge

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“, dodijelilo je Gradu Zadru bespovratna sredstva u iznosu od 33 milijuna i 150 tisuća kuna za financiranje projekta „Centar za mlade – Rekonstrukcija Centra za mlade i izrada novog urbanističkog rješenja prostora bivše vojarne u Ulici Stjepana Radića u Zadru“. Radi se o 83,3 % prihvatljivih troškova financiranja projektnog prijedloga, dok će preostalih 16,6 % prihvatljivih troškova, odnosno  6,6 milijuna kuna, osigurati Grad Zadar.

Zadarska kockica Odabrani najbolji Za sve manifestacije koristit će se 'Zadarska kockica'

Projekt izgradnje Centra za mlade prvi je strateški projekt Grada Zadra financiran novcima iz Programa integriranog teritorijalnog ulaganja ( ITU programa ) i jedan od prvih u Hrvatskoj što dovoljno govori o kapacitetima ITU odjela Grada Zadra.

Gradonačelnik Dukić ovom je prigodom istaknuo kako ga iznimno veseli što je vijest o financiranju projekta izgradnje Centra za mlade stigla upravo uoči početka drugoga po redu urbanog festivala 'KvartArt' u kojem su se pronašli mladi ljudi i kojima je Grad Zadar čitav prostor bivše vojarne u Ulici Stjepana Radića već dao mladima na kreiranje i upravljanje, a time mu definirao buduću namjenu.

- Upravo ovaj prostor i njegova buduća namjena na najbolji način prikazuje naša nastojanja revitaliziranja napuštenih ili zapuštenih urbanih prostora i integraciju mladih. Centar za mlade definitivno je strateški projekt koji će svojim sadržajem ovaj prostor integrirati u urbano tkivo grada, na jedinstven, mladalački kreativan i dinamičan način - istaknuo je gradonačelnik Dukić, izvijestili su iz Zadra.

Zadar Od 15. do 23. lipnja Kreće drugi po redu urbani festival KvartArt 2018.

Pročelnik za EU fondove, Erlić, podsjetio je na brojne radionice, tribine i kreativne ideje koje su se iznosile tijekom svih ovih godina od strane mladih i udruga. Izrazio je zadovoljstvo što je Grad Zadar napokon uspio dobiti sredstva da sva ta nastojanja dobiju konačan oblik i svrhu u realizaciju Centra za mlade koji se planira napraviti u sljedećih 26 mjeseci.

- U prizemlju Centra bit će prostori za udruge, mlade i izvedbene djelatnosti i velika multimedijalna dvorana dok su na katu predviđeni uredski prostori za udruge. Tisuću metara četvornih bit će namijenjeno Gradskoj knjižnici koja će s Centrom biti povezana tzv. hladnim prolazom - istaknuo je Erlić dodavši da će priprema preostale potrebne dokumentacije potrajati do kraja godine nakon čega se očekuje natječaj za izvođača radova. Što se tiče modela upravljanja Centrom o tome će se odlučiti tijekom sljedeće dvije godine.

Opća bolnica Zadar Objavljeno financijsko izvješće županijskog medicinskog sektora Opća bolnica Zadar 2017. godinu završila s dva milijuna kuna plusa