Izbornik
Naslovnica Gradovi Zadar
Odabrani najbolji

Za sve manifestacije koristit će se 'Zadarska kockica'

Zadarska kockica
Foto: Grad Zadar
Ovo nije projekt za jednu godinu, već za duži period, upravo iz tog razloga ih nabavljamo, želimo ih koristiti i za advent, ali i za prezentaciju ostalih eno-gastro manifestacija - rekao je pročelnik za gospodarstvo Katić

Društvo arhitekata Zadra, u suradnji s Gradom Zadrom, organiziralo je internu radionicu s temom oblikovanja zadarske festivalske kućice koja je završena prije dva tjedna. Tim povodom u Kneževoj palači organizirana je izložba na kojoj su predstavljeni nagrađeni radovi. Ocjenjivački sud najviše ocjene dao je "Zadarskoj kockici", radu mladih zadarskih arhitekata, nositelja Matije Huzjaka, uz koautore Kristinu Kedžo, Emila Gulana i Tomu Šarića. 

EU projekt Zadar OPTITRANS Zadar projektom EU unaprjeđuje javni prijevoz

- Prošle godine, kada se rodila ideja o vizualizaciji zadarskih kućica rekli smo da bismo voljeli taj posao povjeriti mladim arhitektima, koji malim promjenama mogu puno doprinijeti u promjeni kvalitete življenja u gradu. Struci dajem za pravo u odabiru najboljeg rada, a na nama je da vidimo kako to do kraja tehnički realizirati - rekao je prilikom otvaranja izložbe gradonačelnik Branko Dukić.

- To je izgledalo kao mali zadatak, ali je bio vrlo ozbiljan, što će se vidjeti i kroz kasniju realizaciju i dogovor s izvođačem. Najvažnije je za mlade arhitekte da rad bude realiziran, a ja vjerujem da ćemo ove kućice iz prvonagrađenog rada imati već oko Božića - kazala je  predsjednica Društva arhitekata Zadar, Nives Kozulić.

Istaknuto je da su uz ekonomičnost, osnovni kriterij u oblikovanju i osmišljavanju kućice bili funkcionalnost, mogućnost transformacije kroz godinu, ovisno o potrebama, skladištenje, korisnost za prodaju i usluživanje gostiju, prezentacija i izlaganje.

Pročelnik Ivica Katić objasnio je da će se s izradom projektno - tehničke dokumentacije dobiti ulazni parametri i inputi te troškovi izrade.

- Ovo nije projekt za jednu godinu, već za duži period, upravo iz tog razloga ih nabavljamo, želimo ih koristiti i za advent, ali i za prezentaciju ostalih eno-gastro manifestacija -  napomenuo je pročelnik za gospodarstvo Katić dodajući kako je za sada planirano nabaviti 22 kućice, izvijestili su iz gradske uprave.

Branko Dukić Zadar Novi automobil za potrebe osoba s invaliditetom