Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč 40 pregleda
u Varvarima i Dračevcu

Dva dječja vrtića prijavljena na natječaj iz programa ruralnog razvoja

dječji vrtić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL/Ilustracija
Za oba projekta dobivena je suglasnost Gradskog vijeća

Grad Poreč se nakon gotovo tri godine čekanja javio na natječaj iz programa ruralnog razvoja Ministarstva poljoprivrede u suradnji sa Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i to s dva projekta za koja su prethodno dobivene suglasnosti Gradskog vijeća.

Radi se o projektima izgradnje i opremanja novog dječjeg vrtića u naselju Varvari. Ovim bi se projektom otvorio jedan novi gradski vrtić u naselju Varvari, bruto kvadrature 855,26 m2, predviđen za stvaranje četiri grupe od ukupno 64 djece, dvije jasličke i dvije vrtićke skupine. U ustanovi je planirano zaposlenje 17 osoba. Ukupna vrijednost projekta s PDV-om iznosi 9.281.640,00 kn. Prijavitelj je Grad Poreč.

Nadalje, tu je i rekonstrukcija i opremanje postojeće građevine u dječji vrtić u Dračevcu, a realizacijom projekta napravio bi se novi talijanski gradski vrtić u spomenutom naselju kvadrature 223,60 m2, čime bi se stvorile dvije grupe, jedna jaslička i jedna vrtićka, od ukupno 32 djece. U vrtiću je planirano zaposlenje sedam osoba. Ukupna vrijednost projekta s PDV-om iznosi 2.530.905,71 kuna. Prijavitelj projekta je proračunski korisnik i gradska ustanova Dječji vrtić „Paperino“.

- S obzirom na popularnost ovog natječaja i očekivan velik broj prijava na isti, te činjenicu da je u fondu samo 50 milijuna eura Grad Poreč-Parenzo i Dječji vrtić ''Paperino'' ipak se nadaju pozitivnom ishodu te prolasku na natječaju. Natječaj je otvoren do 18. svibnja 2017. - ističu iz gradske uprave.