Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Zahvaljujući Outlooku i Dimensions Pula je postala svjetska festivalska destinacija

Dva najpopularnija festivala ove godine u posljednjem izdanju

1/11
Foto: Grad Pula
Festivali su doprinijeli povećanju broja dolazaka i noćenja, ali i prihoda u mnogim djelatnostima u vrijeme post sezone i mnogima su bili prilika za zapošljavanjem i dodatnom zaradom

Nastavno na najavu organizatora festivala Outlook i Dimensions kako će se ove godine posljednji put festivali održati na tvrđavi Punta Chisto u Štinjanu, prenosimo izjavu pročelnice Upravnog odjela za kulturu Grada Pule Jasmine Nine Kamber.

"Zbilja nam je žao zbog odluke koju su organizatori festivala teško donijeli potaknuti brojnim faktorima na koje ne mogu utjecati. Odluku razumijemo i poštujemo. Od samog početka u partnerskom smo odnosu s organizatorima pa tako i sada kada zajednički pokušavamo pronaći rješenje  koje bi omogućilo zadržavanje ovih festivala u Puli.

Uz svaki izložak izrađen je opis na Brailleovu pismu San u kamenu U Puli otvorena izložba za slijepe i slabovidne

Festivali Outlook i Dimensions među najpopularnijim su glazbenim festivalima u Europi i zahvaljujući njima Pula je postala prepoznatljiva festivalska destinacija u koju je svake godine dolazilo na desetke tisuća mladih iz cijeloga svijeta.

Grad Pula je od samog početka podržao njihovo održavanje upravo zbog velikog potencijala i zbog njihove koristi za cjelokupnu zajednicu. Pored velike međunarodne promocije Pule, velika je i financijska korist koju su festivali generirali i za sobom povlačili niz ugostiteljskih i trgovačkih djelatnosti kojima je znatno obogaćena turistička ponuda Pule.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Festivali su doprinijeli povećanju broja dolazaka i noćenja, ali i prihoda u mnogim djelatnostima u vrijeme post sezone i mnogima su bili prilika za zapošljavanjem i dodatnom zaradom. Pored toga, značajan je i dio prihoda koji se ostvario za vrijeme održavanja festivala i kojim je omogućena izgradnja i održavanje gradske infrastrukture.

Cjelokupna organizacija festivala umnogome je doprinijela promociji Pule kao priznate festivalske destinacije te se ipak nadamo njihovom ostanku, odnosno skorom povratku".

osigurano prostornim planovima kojima je zabranjeno ograđivanje plaža Pulske plaže ostaju dostupne i otvorene za sve posjetitelje