Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
Dosadašnji treninzi u Našicama privukli su oko 200 djece

Dva nova karting vozila za mališane od devet godina nadalje

storyeditor/2024-05-03/Panonija.jpg
Foto: Grad Našice Gradonačelnik Kašuba istaknuo je važnost ovog ulaganja pohvalivši Autoklub Panoniju za predanost promicanju kartinga i razvoju sporta u lokalnoj zajednici
Cilj Autokluba Panonija je organizirati probne treninge za djecu kako bi se procijenila njihova sposobnost za vožnju i osigurao osjećaj sigurnosti na stazi. Gradonačelnik je posjetio i gradilište novih prostorija NK Šipovac

U Našicama je ovih dana pokraj obnovljenog Velikog dvorca Pejačević održana prezentacija novih karting vozila koja su nabavljena za potrebe Autokluba Panonija uz sufinanciranje Grada Našica. Ovom događaju prisustvovali su gradonačelnik Krešimir Kašuba, direktor Našičkog parka Hrvoje Žiha, županijski vijećnik Vanja Prošić, predstavnik Športske zajednice Grada Našica, predsjednik kluba Vjekoslav Kovačević te tajnica kluba Tina Kovačević.

Prvi karting slalom

Gradonačelnik Kašuba istaknuo je značaj ovog ulaganja pohvalivši Autoklub Panoniju za predanost promicanju kartinga i razvoju sporta u lokalnoj zajednici.

– Nastavlja se ulaganje Grada u mnogobrojne klubove i udruge u Našicama. Posebno želim istaknuti Autoklub Panonija Našice, čiji predsjednik Vjekoslav Kovačević posvećeno radi na promociji kartinga i razvoju tog sporta u našem gradu. Prije dvije godine, u sklopu Dana slavonske šume, organizirali smo prvi karting slalom u Republici Hrvatskoj, što je zahtijevalo gradnju piste, a istaknuo bih i velik interes mladih za ovaj sport. Stoga je Grad odlučio podržati klub vrijednom donacijom od 5500 eura za opremu i vozila, što će dodatno unaprijediti rad kluba i omogućiti kvalitetne aktivnosti za građane svih dobnih skupina – izjavio je gradonačelnik Kašuba.

Tajnica Tina Kovačević zahvalila je gradonačelniku Kašubi na vrijednoj donaciji koja će članovima kluba omogućiti kvalitetnije uvjete za treninge i natjecanja.

– Danas predstavljamo dva nova karting vozila za dobnu skupinu od 9 godina pa nadalje, snage 9 konjskih snaga i 270 kilovata te one koje smo nabavili prošle godine. Ove godine smo dodali jedan baby kart, namijenjen djeci od 3 godine, ali naš klub će raditi s djecom od 5 godina. Cilj Autokluba Panonija je organizirati probne treninge za djecu kako bismo procijenili njihovu sposobnost za vožnju i osigurali osjećaj sigurnosti na stazi. Nakon probnih treninga planiramo organizirati prava natjecanja s diplomama i priznanjima za najbolje vozače. Dosadašnji treninzi su privukli oko 200 djece, kroz njih smo ostvarili više od dvije tisuće vožnji, a učlanjeno je 15 djece. Prošle godine smo sve to organizirali besplatno, no ove godine ćemo morati krenuti s nekim manjim naplatama kako bismo pokrili troškove, uključujući amortizaciju kartinga. Planiramo nastaviti ulagati u razvoj ove discipline jer vjerujemo da će to donijeti dodatnu vrijednost našem klubu, ali i karting zajednici u Našicama – istaknula je tajnica Kovačević.

Za klubove i udruge

Osim Autokluba Panonija, gradonačelnik Krešimir Kašuba u sklopu svojih redovnih obilazaka investicija na području Našica posjetio je i gradilište novih prostorija Nogometnog kluba Šipovac, investicije vrijedne 570.000,00 eura. Ona predstavlja značajan iskorak za lokalnu zajednicu, a nove prostorije bit će otvorene i za druge sportske klubove, udruge i organizacije s područja grada, čime će postati središte sportskih aktivnosti i društvenog života u Šipovcu. U projekt su do sada Našice uložile 65.000 eura i Osječko-baranjska županija 10.000 eura.

storyeditor/2024-05-03/smz_b_slager_sporzum_hgss.jpg Stiže i novi motorni čamac HGSS-u za nabavu opreme Županija daje 34.000 eura storyeditor/2024-05-03/MZB.jpg Otvorena nova školska zgrada Srednje škole Čakovec Od jeseni se uvodi novi smjer – farmaceutski tehničar storyeditor/2024-05-06/Grad_zamlade3.jpg Samobor je prvi u Zagrebačkoj županiji koji je i službeno postao Grad za mlade Ulaganje u mlade i rad s mladima i dalje će biti u fokusu našeg djelovanja