Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Velika gorica

DVD Buševec će dobiti novu modernu zgradu

Radovi na novoj zgradi trebali bi početi na ljeto
1/2
Foto: Grad Velika Gorica
Predsjednik DVD-a Buševec Kristijan Horvačić ističe kako s radošću iščekuje gradnju nove zgrade, kao i održavanje 120 obljetnice Društva iduće godine u rujnu

Na godišnjoj skupštini DVD-a Buševec svečano je potpisan Ugovor o pravu građenja nove zgrade Vatrogasnog doma. Ovo je posljednja skupština koja se održava u staroj zgradi DVD-a. Kako to uvijek biva u Buševcu, udruženim snagama sve su Buševske udruge doprinijele organizaciji. Sudjelovalo je čak 35 vatrogasnih društava, sponzori društva koji su prepoznali njegov potencijal. Ponosni su bili i kumovi vatrogasne zastave Buševec – Franjo Trumbetaš i Zlatko Rožić.

radovi Vrijedan projekt U energetsku obnovu srednje škole u Velikoj Gorici uložit će se 30,8 milijuna kuna

Gradonačelnik Dražen Barišić ovom je prigodom svečano potpisao Ugovor o pravu građenja s DVD-om Buševec.

- Ovim činom počinje proces gradnje novog Vatrogasnog doma u Buševcu. To je još jedan korak u ukupnom opremanju i ulaganju u naše velikogoričke vatrogasne snage - izjavio je gradonačelnik.

Predsjednik DVD-a Buševec ponosan je na svoje članove i s radošću iščekuje gradnju nove moderne zgrade, kao i održavanje 120 obljetnice u rujnu 2020. godine.

Foto: Grad Velika Gorica

- Povijesni je to događaj za naše društvo nakon godina pregovora s Gradom Velikom Goricom. Sljedeće godine obilježit ćemo 120 godina postojanja svog društva, te tendencija ide u smjeru da nadolazeću obljetnicu održimo u novoj zgradi. Izrada studijske dokumentacije je u tijeku, a početak radova predviđen je za ljetne mjesece - rekao nam je Kristijan Horvačić, predsjednik DVD-a Buševec.

Ovdje su neumorni i mladi i stari vatrogasci. Mladež je na državnom vatrogasnom natjecanju u Zadru ostvarila najbolji rezultat od svih natjecatelja iz Zagrebačke županije. Dokaz koliko su vatrogasci ovog društva odani i vjerni je gospodin Stjepan Robić, koji 70 godina djeluje u DVD-u Buševec.

velika gorica Najveća osnovna škola kreće u energetsku obnovu Potpisani ugovori Vatrogasnim udrugama i roniocima 120.000 kn