Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveta Nedelja
SVETA NEDELJA

DVD Rakitje dobit će novo navalno vatrogasno vozilo

Foto: Sveta Nedelja
Grad Sveta Nedelja osigurao oko 280.000 eura za pojačanje voznog parka

Grad Sveta Nedelja je u sklopu realizacije kapitalnog projekta “Razvoj i unapređenje vatrogastva” iz proračuna izdvojio sredstva za unapređenje rada vatrogastva i njihovu bolju opremljenost. Osiguranim financijskim sredstvima Vatrogasna zajednica Grada Svete Nedelje nabavit će navalno vatrogasno vozilo s dodatnom nadogradnjom za DVD Rakitje koje će im uvelike pomoći u svladavanju svih zadataka kako u gradu tako i na težim terenima, a ugovor o kapitalnoj donaciji potpisan je 7. ožujka.

U planu i Centar

– S obzirom na potrebe DVD-a Rakitje i provođenja modernizacije vatrogastva na području grada, u suradnji i dogovoru napravili smo kapitalnu donaciju iz proračuna za kupnju novog vozila. Grad se svakim danom širi što brojem stanovnika što infrastrukturom i industrijom, pa su potrebne sve izazovnije – rekao je gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec. Najavio je kako u budućnosti imaju planove otvaranja Centra za žurne službe te osnivanja Javne vatrogasne postrojbe za koju će pokušati napraviti sve da se zadovolje uvjeti za njezino ostvarenje.

– Najavom otvaranja novih tvrtki i proizvodnih pogona na području grada, svjesni smo da se povećava i požarna ugroženost pa nam je dobra sinergija profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca i nas od iznimne važnosti, poglavito u osvještavanju potreba za opremom – dodao je.

Vatrogasna zajednica Grada Sveta Nedelja kao krovna vatrogasna organizacija na području Grada objedinjuje i koordinira rad četiri društva: DVD Kerestinec, DVD Rakitje, DVD Strmec i DVD Sveta Nedelja.

– Ovo je dio višegodišnjih planova za koji su već djelomično osigurana sredstava. DVD Rakitje odrađuje mnogo intervencija na godišnjoj razini, a jedino je od četiri društva koje ima starije vozilo u korištenju. Ovom nabavom podižemo sigurnost naših vatrogasaca na višu razinu – naglasio je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Svete Nedelje Ivica Petravić.

Dodatna oprema

Vrijednost ugovora iznosi oko 278.800 eura, a vozilo će se nabaviti za potrebe DVD-a Rakitje. Navalno vozilo prvo izlazi na intervenciju jer je opremljeno opremom za gašenje svih vrsta požara.

– U tijeku je izrada tehničke specifikacije prije raspisivanja postupka javne nabave, koja će se objaviti u što je moguće kraćem roku – najavio je zapovjednik VZG Svete Nedelje Ivan Štimac. Vozilo će imati duplu kabinu za prijevoz šest do osam osoba, minimalno 3000 litara vode, 200 litara pjenila i do 100 kg praha za gašenje požara te dodatnu opremu za tehničke intervencije kao što su spašavanje u prometu, iz dubina i s visina.

Svake subote za učenike od 5. do 8. razreda Radionice STEM Akademije izazvale velik interes školaraca Bogata povijest i tradicijska kultura Svete Nedelje Noć muzeja obilježena izložbom u čast 450. obljetnice Seljačke bune SVETA NEDELJA Za obnovu dvorca Kerestinec dodijeljen 3,41 milijun eura