Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveta Nedelja
Svake subote za učenike od 5. do 8. razreda

Radionice STEM Akademije izazvale velik interes školaraca

Foto: Sveta Nedelja
STEM Akademija pokrenuta je s ciljem stjecanja znanja i inženjerskih vještina kod djece te njihova priprema za daljnje obrazovanje i sudjelovanje na tržištu rada koje ukazuje na potrebu školovanog kadra iz STEM područja

U subotu 28. siječnja 2023. godine održano je uvodno predavanje STEM Akademije u Osnovnoj školi Sveta Nedelja. Uz mnoštvo zainteresirane djece i roditelja, na uvodnom predavanju bili su zamjenik gradonačelnika Grada Svete Nedelje Gabrijel Deak te potpredsjednik Svetonedeljske udruge mladih SVENUM Marko Leskovar.

STEM akademiju pokrenuli su Grad Sveta Nedelja, SVENUM – Svetonedeljska udruga mladih te profesori Dominko Filipović, prof. Zlatka Pavlić te prof. Ema Lipovščak. STEM Akademija pokrenuta je s ciljem stjecanja znanja i inženjerskih vještina kod djece te njihova priprema za daljnje obrazovanje i sudjelovanje na tržištu rada koje ukazuje na potrebu školovanog kadra iz STEM područja. Radionice se održavaju svake subote tijekom trajanja nastavne godine u dvije svetonedeljske osnovne škole, u OŠ Sveta Nedelja te u OŠ Vladimir Deščak, te su namijenjene za osnovnoškolsku djecu od 5. do 8. razreda.

Trenutačno STEM Akademija sadrži radionice iz područja kemije i biologije, koje vodi prof. Zlatka Pavlić, te iz fizike, koje vodi prof. Ema Lipovščak. U planu je i proširiti područja koja su obuhvaćena STEM Akademijom te bi tako uskoro u sklopu nje postojale radionice iz upravljanja dronovima te radionice iz web-dizajna.

Bogata povijest i tradicijska kultura Svete Nedelje Noć muzeja obilježena izložbom u čast 450. obljetnice Seljačke bune SVETA NEDELJA Za obnovu dvorca Kerestinec dodijeljen 3,41 milijun eura JOŠ JEDNA NAGRADA Za javnu rasvjetu Svetoj Nedelji nagrada National Geographica