Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanić grad
od 19. do 20. svibnja

Festival igračaka u Ivanić Gradu podsjeća roditelje na važnost igre s djecom

festival igračaka
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Na festivalu će biti predstavljeni i hrvatski noviteti iz svijeta igara i igranja. Radi se o novoj društvenoj igri Skull port- gusarskoj igri s kockicama u kojoj najbolji igrač preuzima kontrolu nad flotom gusarskih brodova i lukom

Već petu godinu zaredom Ivanić Grad je domaćin Festivala igračaka koji će se održati od 19. do 20. svibnja u Sportskom parku Zelenjak, a okupit će najmanje pedesetak izlagača kojima je ove godine cilj podsjetiti roditelje na važnost zajedničke igre s djecom.

Festival pod sloganom “Igra nikad ne umara“ na jednom mjestu okuplja sve što ima veze s igračkama i igrom. Organizatori festivala - udruge Tetragon, Tvornica smijeha i Turistička zajednica Ivanić Grad - priredili su bogat program za djecu i odrasle, koji će kroz dva dana moći uživati u carstvu igračaka, raznim natjecanjima, kazališnim i mađioničarskim predstavama, filmskim projekcijama dječje tematike, zabavnim i edukativnim radionicama te igraonicama.

liječnik Kvalitetnija zdravstvena usluga Za osam punktova posebnog dežurstva 1,2 milijuna kuna

Ovogodišnje izdanje festivala pod pokroviteljstvom Ivanić Grada ima za cilj podsjetiti roditelje na važnost zajedničke igre s djecom, jer je upravo igra djeci primarni način učenja o sebi, drugima i okolini te je kao takva bitan dio odrastanja i formiranja dječje osobnosti.

U tu su svrhu organizatori za subotu 19. svibnja priredili pet različitih radionica pod nazivom “Mala škola za veliku igru“ na kojima će pedagozi stručno usmjeriti roditelja kako da se igraju s djecom. Prema vlastitom afinitetu roditelji i djeca moći će birati između sportske radionice, društvenih igara, graditeljske uz pomoć Brick by Brick drvenih ciglica, modelarske radionice od domaćeg “plastelina“ ili “tjestelina“ te eko-radionice s recikliranim materijalima. Nakon edukativnih radionica sa sobom će moći odnijeti dio materijala kako bi igru s djecom mogli nastaviti i u vlastitom domu.

Svjesni činjenice da se kroz igru najbolje uči jedan od partnera Festivala gradska tvrtka za zbrinjavanje otpada Ivakop predstavit će svoju igračku odnosno Kreativni s(m)et - igru stvaranja kojoj je cilj osvijestiti da otpad nije smeće već često puta kvalitetan materijal za igranje i stvaranje. Ivakop će i ove godine nastaviti s promocijom Burze igračaka, tj. akcijom u kojoj djeca umjesto da odbacuju razmjenjuju igračke.

U prostoru Specijalne bolnice Naftalan, koja je također partner Festivala, održat će se velika izložba Lego kreacija.

Na Festivalu će biti predstavljeni i hrvatski noviteti iz svijeta igara i igranja. Radi se o novoj društvenoj igri Skull port- gusarskoj igri s kockicama u kojoj najbolji igrač preuzima kontrolu nad flotom gusarskih brodova i lukom.

Studio za arhitekturu i dizajn Armano Linta predstavliti će svoje dvije igre Opip i Shum. Riječ je o taktilnoj i auditivnoj varijanti igre memory, u kojima parove pronalazimo pomoću opipa, odnosno sluha, a ne vizualno. Ljubitelji ivanićgradskog brenda didaktičkih eko-igračaka Brick by Brick, moći će se okušati u gradnji novih modela tradicijskih građevina.

Kao i ranijih godina, svi zainteresirani posjetitelji mogu računati na poseban turistički vlak s povoljnom cijenom povratnih karata, jer oba dana posjetitelji festivala imaju 40 posto popusta na karte za redovne HŽ vlakove do Ivanić-Grada, ističu organizatori.

Gradsko vijeće Ivanić-Grada Gradsko vijeće Ivanić-Grada Hrvatska će od sljedeće akademske godine imati jednu visoku školu više