Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Na Samobor Craft Festivalu od sutra predstavit će se bogatstvo obrtničke baštine

Festival malih zanata uz radionice, tamburaše i Dino Dvornik Tribute Band

storyeditor/2024-04-28/Craft.jpg
1/2
Foto: Grad Samobor BOGATSTVO SAMOBORA Počastite se unikatima za koje su zaslužne vrijedne ruke domaćih obrtnika

Samobor Craft Festival – Festival malih zanata dolazi na Trg kralja Tomislava, u Kleščićevu ulicu i Trg Matice hrvatske od 3. do 5. svibnja, nudeći nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje kreativnosti, glazbe i gastronomije. Na festivalu ćete otkriti širok spektar malih obrtnika, poduzetnika, kreativaca i njihovih ručno rađenih proizvoda koji odražavaju raznolikost i bogatstvo lokalne kulture i tradicije. Od finog keramičkog posuđa do šarenih tkanina s autentičnim uzorcima, svaki proizvod nosi pečat autentičnosti i ljubavi prema zanatu. Program započinje u petak na Tomislavovu trgu folklornim nastupom KUD-a Licitar u 18:30, a od 20 sati pozornicu preuzima grupa Vatra.

Subota je rezervirana za najmlađe koje na Trgu Matice hrvatske od 10 do 13 sati očekuju radionice rukotvorina. Brigita Mihina iz Medičarne Arko tajne svog zanata predstavit će ukrašavanjem licitara, dok će Miljenko Majstrović iz obrta Dr. Drvko naučiti djecu kako izraditi drvene lutke akrobate. Program su pripremile i samoborske osnovne škole koje će predstaviti svoje izvannastavne aktivnosti, od robotike, domaćinstva, slovenskog jezika, kreativnih radionica do pjesme, plesa i recitacija.

BOGATSTVO SAMOBORA Počastite se unikatima za koje su zaslužne vrijedne ruke domaćih obrtnika
Foto: Grad Samobor BOGATSTVO SAMOBORA Počastite se unikatima za koje su zaslužne vrijedne ruke domaćih obrtnika

Obrtnici će vas pozvati da zavirite u njihove svjetove, dijeleći s vama tajne svog zanata i priče koje se kriju iza svakog stvaralačkog procesa. U 17 sati na Trgu kralja Tomislava nastupit će i Tamburaško društvo Ferdo Livadić, a u 20 sati stiže i jedinstveni bend The Bestbeat Tribute to the Beatles, koji će publiku očarati nostalgičnim zvucima, ali i maštovitom scenografijom i kostimima.

Nedjelja je pak rezervirana za novi val kreativnosti za mališane na Trgu Matice hrvatske, ovoga puta uz Dr. Drvka i ArtZumbur. Pozornicom na Tomislavovu trgu od 17 sati zavladat će i KUD Oštrc, a nakon njih popularnim hitovima kralja funka atmosferu će podići i Dino Dvornik Tribute Band. Guštat će se i u aromatičnim vinskim kapljicama samoborske vinogradarsko-vinarske udruge koja svoja vrata otvara u Brenti, u Ulici Ferde Livadića 9. Ulaz na sva događanja u sklopu manifestacije je besplatan.

storyeditor/2024-04-27/Kompost_008_1.jpg Podijelili više od 1000 komada zapremnine 350 litara Besplatni komposteri u povodu Dana planeta Zemlje storyeditor/2024-04-26/Skola_1-1.jpg Cilj je da svako dijete ima mjesto u vrtiću i da svi učenici pohađaju nastavu u jednoj smjeni Nova škola omogućit će jednosmjensku nastavu za 900 učenika storyeditor/2024-04-26/terapija_B.jpg Studenti osmislili fiktivne političke kampanje Projekt Kuler za prikupljanje hrane pobjednik natjecanja