Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Od danas do subote

Festival znanosti za goriške studente, ali i srednjoškolce

Foto: VELIKA GORICA

Od danas do subote u Velikoj Gorici održava se Festival znanosti na kojem će se prezentirati znanja, tehnologija i iskustva goričkim studentima, ali i srednjoškolcima. Festival organiziraju, drugu godinu zaredom, Veleučilište Velika Gorica s partnerima – Gradom Velikom Goricom, velikogoričkim srednjim školama, Muzejom Turopolja i Turističkom zajednicom Grada Velike Gorice. Među školama na ovogodišnjem festivalu sudjeluju Srednja strukovna škola, Gimnazija Velika Gorica, Zrakoplovno tehnička škola Rudolfa Perešina i Ekonomska škola Velika Gorica, a održava se od 24. do 29. travnja.

- Festival i ove godine nudi radionice, projekcije filmova, izložbe, predavanja, prezentacije i debate te završava turističkom šetnjom Velikom Goricom. Događanja su raspoređena prema danima i ustanovama, pa će se događanja vezana za Veleučilište održavati u četvrtak, 27. travnja. Iznimna je ovo prilika za prezentaciju znanja, tehnologija i iskustva našim studentima, ali i srednjoškolcima koje očekujemo u velikom broju. Povezivanje i zajednički rad ustanova uvijek može donijeti samo pozitivne učinke u lokalnoj zajednici, te se nadamo da će tako biti i ove godine - poručili su iz Veleučilišta Velika Gorica. 

Projekt “Solarni grad – odbrojavanje” Fotonaponske elektrane na dvoranama, školama, vrtićima VELIKA GORICA Na Eko danu vrtićanci sadili biljke i izrađivali biljni terarij