Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska
Astro-park

Futurističko igralište za djecu jedinstveno u cijeloj Europi bit će upravo na našoj obali

Astro park Makarska
1/5
Foto: Grad Makarska
Igračke, koje bi uskoro trebale biti postavljene, napravljene su posebno za ovaj park te nabavljene od domaćeg proizvođača, tvrtke Stribor

Do kraja ožujka trebali bi biti gotovi radovi u budućem Astro-parku na Glavici. Tako će Makarska dobiti futurističko igralište za djecu jedinstveno ne samo u Dalmaciji i Hrvatskoj, nego i u cijeloj Europi, priopćili su iz gradske uprave.

Ukupni troškovi projekta iznose nešto manje od 800.000 kuna (plus PDV), od čega je oko 600.000 otpalo na troškove izgradnje, dok 200.000 kuna iznosi trošak opreme i igračaka. Igračke, koje bi uskoro trebale biti postavljene, napravljene su posebno za ovaj park te nabavljene od domaćeg proizvođača, tvrtke Stribor. Za umjetnički dojam budućeg Astro-parka zaslužan je i domaći umjetnik Vice Glibota koji je izradio skulpture ‘unutarnjih planeta’.

Projekt 'Astro-park' primjer je javno-civilnog partnerstva Grada Makarske i DAUP Oriona. Predstavlja futurističko igralište za djecu s konstrukcijom koja nosi obilježja Sunčevog sustava i svemira, a svojim je sadržajima namijenjen djeci od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta.