Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
BRZA REAKCIJA GRADA ZAPREŠIĆA NAKON POTRESA

Glazbena škola u zamjenskom prostoru

Foto: Grad Zaprešić
Grad je dosad za radove uređenja i preseljenja izdvojio 200.000 kuna, rekao je Alan Labus

Nakon preseljenja i obavljenog uređenja te prilagođavanja prostora za izvođenje nastave Glazbena škola Zlatka Balokovića prošlog je ponedjeljka započela s radom. Za školu koja je svoje prostore imala u sklopu Pučkog otvorenog učilišta, koje je stradalo u potresu potkraj prosinca prošle godine, Grad Zaprešić odmah je pronašao zamjenske prostore u Lužničkoj ulici 21.

Grad Zaprešić provodi projekt vrijedan gotovo 8,6 milijuna kuna Projektom “Forest ride” želi se pokazati koje su sve prednosti putovanja biciklom i kako ga povezati s javnom prijevozom

Ravnatelj Glazbene škole Zlatka Balokovića Marjan Krajna izrazio je iznimno zadovoljstvo brzom reakcijom Grada i osiguranim primjerenim prostorom za rad. Zamjenik gradonačelnika Alan Labus rekao je da je Grad do sada za radove uređenja i preseljenja izdvojio 200.000 kuna, a u sljedećem će razdoblju izdvojiti još 100.000 kuna za pružanje što primjerenijeg prostora za 194 zaprešićka mlada glazbenika. Škola je dobila ime po glazbeniku rođenom 1895. godine u Zagrebu.

Već s 14 godina svirao je na društvenom koncertu Hrvatskoga glazbenog zavoda. U rujnu 1911. godine upisao se na dvogodišnji majstorski studij na Muzičkoj akademiji u Beču kod Otokara Ševčika, učitelja Vaclava Humla. Tijekom majstorskog studija doživio je prve međunarodne uspjehe nastupajući sa Zagrebačkom filharmonijom u Moskvi i u Berlinu. U studenom 1913. godine održao je u Zagrebu prvi samostalni koncert. Preminuo je u Veneciji u ožujku 1965. godine.