Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
JASTREBARSKO

Godina ulaganja u vodoopskrbu, odvodnju, ceste, poslovnu zonu...

Foto: Grad Jastrebarsko
Dan grada Jastrebarskog slavi se u znak sjećanja na 13. studeni 1991. godine

– Godina koju bi vjerojatno svi ljudi ovoga svijeta najradije izbrisali iz pamćenja i odmah zaboravili, Gradu Jastrebarsko ipak je donijela i neke dobre stvari. Jaska je proteklih godina veliko gradilište, a činjenica je da veliki projekti jednostavno ne mogu biti završeni preko noći. Upravo zato, svim građanima Jaske i njenih prigradskih naselja zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju svih ovih godina – poručio je u povodu Dana grada gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

TRAŽE UKIDANJE CESTARINE PREMA ZAGREBU Župan podržao žitelje Jaske

Rad dječjih vrtića

Tim je povodom podsjetio na najveće investicije u ovoj netipičnoj godini. Pri završetku je gradnja mreže vodoopskrbe i odvodnje u okviru najveće investicije u povijesti grada, projekta "Naša voda, naša budućnost", vrijednog 169,267.139 kuna, od čega sufinanciranje iz EU fonda iznosi 97,836.673 kune. Nakon polaganja vodovodnih i kanalizacijskih cijevi izvedena je i sanacija i asfaltiranje prometnica. Ukupno je asfaltirano više od 32 kilometra, od čega su za oko 26 kilometara osigurana sredstva iz proračuna Grada. Ukupna vrijednost projekta je 26,131.000 kuna. Ulaz u Jastrebarsko iz smjera Karlovca dobiva novo raskrižje s kružnim tokom, javnom rasvjetom i pješačkim stazama, a brojna jaskanska naselja novu odvodnju i asfalt.

Investitor radova na rekonstrukciji raskrižja Trešnjevka – raskrižje državnih cesta DC1 i DC310 su Hrvatske ceste, a ukupna vrijednost je 8.375.000 kuna. Za redovan rad Dječjeg vrtića Radost, koji polazi oko 600 mališana, Grad iz proračuna izdvaja gotovo 10 milijuna kuna. Sufinanciraju se i produženi boravak, prehrana i nabava dopunskih nastavnih sredstava za socijalno ugrožene učenike osnovne škole, ali i troškovi prijevoza učenicima srednjih škola. Za opremu novorođenog djeteta od 2003. godine je za oko 2400 zahtjeva iz proračuna isplaćeno više od sedam milijuna kuna.

Grad Jastrebarsko je od 2003. isplatio sedam milijuna kuna za 2400 djece Jubilarni, stoti zahtjev stigao je od roditelja djevojčice Hane Hranilović

Gospodarska zona Jalševac

Ulaganje u djecu i mlade iznosi godišnje oko 12,725.400 kuna. Gradnjom parkirališta kod OŠ “Ljubo Babić” prostor uz školu postat će sigurniji za promet i učenike. Gospodarska zona Jalševac među najvećima je u Hrvatskoj. U zoni posluje 25 gospodarskih subjekata s više od 1000 zaposlenih. U punom jeku je gradnja novih prometnica zajedno s pratećom infrastrukturom. Ulaže se gotovo devet milijuna kuna. Uz gradnju kanalizacijskog sustava u zoni, u planu je i gradnja gotovo 13 milijuna kuna vrijednih prometnica prema budućem pročistaču, i to u sklopu novog EU projekta koji je u fazi provjere i ocjene.

Inače, na području Grada trenutačno se provodi šest EU projekata vrijednih 276,3 milijuna kuna. Prijavljena su i tri projekta vrijedna 14,2 milijuna kuna, koji su u fazi provjere i ocjene. Podsjetimo, jedan od povijesnih projekata je obnova i revitalizacija dvorca Erdődy vrijedna 73,639.686 kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 49,503.626 kuna.