Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
Vodovod Novska potpisao dva važna sporazuma

Gotovo 3,2 milijuna eura za aglomeraciju zapadnog dijela naselja Rajić

storyeditor/2024-04-26/novska_b_slager.jpg
Foto: Novska POTPISAN je i ugovor o sufinanciranju otkupa izvorišta Drenov Bok i postrojenja za preradu vode (PPV Novska)

Nakon potpisivanja ugovora s tvrtkom HIS o izgradnji sustava prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda zapadnog dijela naselja Rajić, u vrijednosti od 3,158.583,98 eura, počeli su i radovi na gradnji ovog važnog infrastrukturnog projekta. Završetak radova očekuje se krajem listopada 2025.

Aglomeracija zapadnog dijela Rajića uključuje izgradnju kanalizacijskog cjevovoda (oko 7370 m), izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda kapaciteta 1200 ES te izgradnju oko 160 kućnih priključaka za odvodnju kućanstava.

– Realizacijom ovog projekta poboljšat će se životni uvjeti stanovnika u samom naselju te će se osigurati zaštita i očuvanje vodnih resursa – rekao je direktor Vodovoda Novska Mario Filipović i direktor tvrtke HIS Goran Petković.

Istovremeno je potpisan i ugovor o sufinanciranju otkupa izvorišta Drenov Bok i postrojenja za preradu vode (PPV Novska), koji su potpisali direktor Vodovoda Novska Mario Filipović i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, čime su Hrvatske vode osigurale tvrtki Vodovod Novska 80% potrebnog iznosa, točnije 136.000 € za otkup cjelokupnog vodoopskrbnog sustava Drenov Bok. Ovim je otkupom omogućena je sigurna i dugoročna opskrba pitkom vodom čitavog gradskog područja.

– Vodovod Novska postoji 10 godina. Tih deset godina mi svi snivamo jedan drugi cilj – osiguranje naše neovisnosti i egzistencije. Radi se o izvorištu u Drenovu Boku. Mi smo svih 35 godina, otkako je vodoopskrbe u Gradu Novskoj, kupovali vodu od Ina Naftaplina. Potpisom ovog ugovora osigurali smo financijska sredstva i otkupit ćemo vodocrpilište Drenov Bok od Ina Naftaplina – rekao je Filipović.

storyeditor/2024-04-26/festival_znanosti1.jpg Festival znanosti u đakovačkoj Gimnaziji A. G. Matoša Na Festivalu znanosti znanja i vještine testirao i gradonačelnik Đakova storyeditor/2024-04-26/zz_bb_fo.jpg Održana deveta sjednica Odbora za hrvatske branitelje Zagrebačke županije Za programe i projekte braniteljskih udruga Županija izdvaja 80.000 € storyeditor/2024-04-26/Pokusaliste_sadnja-5.jpg Pokušalište u Opuzenu Zasađene nove sorte agruma na području Crepine nedaleko od Opuzena