Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Održana deveta sjednica Odbora za hrvatske branitelje Zagrebačke županije

Za programe i projekte braniteljskih udruga Županija izdvaja 80.000 €

storyeditor/2024-04-26/zz_bb_fo.jpg
Foto: Zagrebačka županija OBILJEŽAVANJE Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije održat će se 29. lipnja u Svetoj Nedelji

Odbor za hrvatske branitelje Zagrebačke županije održao je 9. sjednicu na kojoj je donesena odluka kako će se svečano obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije održati u subotu 29. lipnja u Svetoj Nedelji.

Za obilježavanje ove svečanosti članovi su imenovali koordinacijski tim za pripremu i organizaciju, a za tu namjenu u proračunu Zagrebačke županije za 2024. osigurano je 20 tisuća eura. Ukupno se očekuje 300-tinjak branitelja i članova njihovih obitelji s područja Zagrebačke županije.

Također, priopćeno je da Zagrebačka županija raspisuje javni natječaj vrijedan 80 tisuća eura za udruge proizašle iz Domovinskog rata za prioritetne programe i projekte na području brige za branitelje i članove njihovih obitelji. Cilj natječaja je jačanje kapaciteta udruga proizašlih iz Domovinskog rata na području županije putem njihovih programa i projekata koji se odnose na socijalno i psihološko osnaživanje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, podizanje učinkovitosti skrbi o socijalno ugroženim i teško bolesnim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima te promicanje vrijednosti Domovinskog rata.

Financijska potpora za pojedini program i projekt može iznositi najmanje 700, a najviše 11 tisuća eura. Prijavljeni program ili projekt mora biti besplatan za korisnike kojima je namijenjen, a korisnici moraju biti stanovnici Zagrebačke županije. Program ili projekt mora se odnositi na prioritetne aktivnosti te mora biti jasno određeno područje provedbe i ciljana skupina korisnika, a sama provedba ne smije trajati dulje od 12 mjeseci.

storyeditor/2024-04-26/2_nagradjeni_nizi_razredi_os_likovni_natjecaj_moj_dozivljaj_spilje_vindije_2024__32_.jpg Špilja Vindija jedan je od najznačajnijih lokaliteta za istraživanja ljudskog DNK Uz izložbu najboljih dječjih radova obilježen Dan planeta Zemlje storyeditor/2024-04-28/PXL_270424_113673906.jpg Više od 250 sportaša s invaliditetom u Brodsko-posavskoj županiji Sportaši iz četiri zemlje natjecali se u znak sjećanja na "Bljesak" storyeditor/2024-04-29/ZapresicB.jpg Grad Zaprešić organizirao radionice i predavanja Jezero Zajarki od otpada čistili i ronioci iz nekoliko hrvatskih gradova