Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
Kvalitetna suradnja

Gotovo 6 milijuna kuna za programe zdravstvene zaštite i socijalne skrbi

bolnica
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
Među projektima Doma zdravlja Primorsko-goranske županije su mobilni palijativni timovi za koje će se izdvojiti 400.000 kuna, Savjetovalište za dojenje za koje će se izdvojiti 300.000 kuna, zatim tečaj za trudnice, grupe za potporu dojenja...

Grad Rijeka već čitav niz godina kontinuirano sufinancira provedbu projekata i programa zdravstvene zaštite i socijalne skrbi iznad standarda određenih zakonskim propisima, surađujući s brojnim institucijama i ustanovama. Cilj provedbe ovih programa je unapređenje kvalitete života građana.

Vojko Obersnel Rijeka Prijedlog odluke o prikupljanju komunalnog otpada poslan Gradskom vijeću

Surađuju s Domom zdravlja Primorsko-goranske županije, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo, Kliničkim bolničkim centrom Rijeka, Sveučilištem u Rijeci, Medicinskim fakultetom, Caritasovim domom za žene i djecu – žrtve obiteljskog nasilja – Sv. Ana , Centrom za rehabilitaciju “Fortica” Kraljevica, Dnevnim centrom “Slava Raškaj”, Domom za odrasle osobe Turnić i Ordinacijom za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Mile Batinić, dr. med.

Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb i u 2018. godini nastavit će financirati projekte i programe koji su usmjereni na promicanje zdravlja, zdravstveni odgoj i zdravstveno prosvjećivanje; prevenciju ovisnosti i drugih rizičnih ponašanja; prevenciju i suzbijanje masovnih nezaraznih bolesti; na socijalnu i psihosocijalnu zaštita građana; prevenciju i suzbijanje masovnih nezaraznih bolesti; socijalnu i psihosocijalnu zaštitu žena, djece, teško bolesnih i kronično bolesnih osoba, djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom te osoba starije životne dobi. priopćili su iz Grada Rijeke.

kune Primorsko-goranska županija Za programe ravnomjernog razvitka četiri milijuna kuna

Među projektima Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, koji će se sufinancirati u 2018. su mobilni palijativni timovi za koje će se izdvojiti 400.000 kuna, Savjetovalište za dojenje za koje će se izdvojiti 300.000 kuna; zatim tečaj za trudnice, grupe za potporu dojenja, Centar za psihosocijalnu pomoć stradalnicima Domovinskog rata i dr.

Posebna pozornost daje se programima za starije osobe, među kojima se izdvajaju programi Doma za starije osobe “Kantrida”, vezani uz Klubove za starije osobe, za koje će se izdvojiti 162.000 kuna te pružanje usluga Pomoći u kući, za što će se izdvojiti 800.000 kuna kao i sufinanciranje djelatnosti Hospicija  “Marija Krucifiksa Kozulić” – Ustanove za palijativnu zdravstvenu skrb, čiji će se program financirati u iznosu 200.000 kuna.

Sufinanciranjem je obuhvaćen i čitav niz projekata i programa za mlade i studente, za žene i djecu – žrtve obiteljskog nasilja, kao i programi edukacije i prevencije.

Vojko Obersnel sa sportašima Sjajnih 66 sportaša Potpisani ugovori o stipendiranju vrhunskih riječkih sportaša