Izbornik
Naslovnica Gradovi
U novoj građevinskoj sezoni najavljeni i novi radovi za poboljšanje uvjeta života u ruralnim područjima

Grad Bjelovar u uređenje prigradskih naselja uložit će 3,3 milijuna kuna

Foto: Grad Bjelovar
Prve su na redu nadstrešnice na autobusnim stajalištima. Do sada su postavljene četiri, jedna od njih je i u Ždralovima

Sljedećih mjeseci Grad Bjelovar u prigradska naselja i okolne mjesne odbore uložit će oko 3 milijuna i 300 tisuća kuna. Dio radova već je u tijeku, dok se vrlo brzo očekuje početak ostalih. Jedno od ulaganja postavljanje je novih nadstrešnica na autobusnim stajalištima. Dosad su postavljene četiri nadstrešnice, a jedna od njih je u Ždralovima.

BIRA SE IZVOĐAČ Stiglo šest ponuda za rekonstrukciju Medicinske škole Bjelovar

Nastavljaju se radovi

– S obzirom na sve ljepše vrijeme, Grad kreće u novu građevinsku sezonu. Radovi u parku polako se bliže kraju. Imali smo poteškoće s koronom i nepovoljnim vremenskim prilikama, što je malo usporilo uređenje parka. Svoj posao nastavljamo raditi neovisno o izbornoj kampanji u koju nećemo ići sve do službenog datuma. Puno toga smo napravili tijekom četiri godine, a sada smo fokusirani na poslove koji su u tijeku ili uskoro počinju. Do kraja našeg mandata najviše smo fokusirani upravo na taj segment – poručio je gradonačelnik Dario Hrebak.

Ulaganja u prigradska naselja i okolne mjesne odbore odnose se na elemente za koje su građani rekli da su itekako važni. U tri i pol godine obnovljena je cesta u Galovcu, asfaltirane su tri ulice u Hrgovljanima, asfaltirana je Zagorska ulica, kao i tri kilometra ceste u Gornjem Tomašu. Također, završena je rekonstrukcija ceste u Starim Plavnicama s pješačkom i biciklističkom stazom, obnovljene su društvene prostorije NK Brezovac, asfaltirana je cesta u Letičanima, započeta izgradnja kanalizacije na Križevačkoj cesti i u Ždralovima, pri kraju su radovi na kanalizaciju u Trojstvenom Markovcu, obnovljene su Cankareva i Livadska ulica, Mlinovac, sportski teren u Ždralovima, Vidikovac.

ČAZMA U domu u Cerini uređeni sanitarni čvorovi

Dovršeni su radovi u Radničkom naselju, kao i izgradnja pješačke staze u Prgomelju i Rajiću, a energetski je obnovljen društveni dom u Zvijercima.

Radi se cijele godine

– Ovo je samo dio projekata koje je do sada napravio Grad. Jako nam je stalo da se redovito ulaže u ruralna područja, kako bi tamošnji stanovnici imali što kvalitetnije životne uvjete. Možda je za nekoga asfaltiranje ili uređenje pješačke staze banalna stvar, no mnogima je to važno. Danas se nismo došli slikati pored nadstrešnica, već poručiti da mislimo na građane grada i sve koji žive u prigradskim naseljima. Naravno da uvijek može bolje. Građevinska sezona na području Bjelovara traje cijele godine, što je dobar pokazatelj da planiramo, radimo i realiziramo. Pred nama je asfaltiranje okoliša društvenog doma u Kokincu, rekonstrukcija doma u Starim Pavljanima, asfaltiranje okoliša DVD-a u Novim Plavnicama, asfaltiranje na Križevačkoj cesti, popravak nadstrešnice u Prgomelju ispred poslovnog prostora u vlasništvu Grada, asfaltiranje nogostupa u Brezovcu, Galovcu i na Križevačkoj cesti gdje se radi kanalizacija, kao i asfaltiranje manjih odvojaka na kojima je makadam, poput onih u Marticnu, Letičanima, Brezovcu, Prokljuvanima, Ulici Josipa Kozarca – objasnio je Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika.