Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
ČAZMA

U domu u Cerini uređeni sanitarni čvorovi

Foto: Grad Čazma
Obnavljaju se svi domovi na području grada, a iz gradskog proračuna plaćaju se i njihove režije

Nakon što je Grad Čazma prije nekoliko godina legalizirao i projektirao sve društvene i vatrogasne domove na području grada, uslijedila je i obnova svakog od njih.

GAREŠNIČKA PODUZETNIČKA ZONA Kupljene parcele za bioelektranu i pogon za preradu korisnog otpada

Neki su pretvoreni u sportske dvorane i služe kao dvorane za tjelesni i druge aktivnosti udruga, a u druge je uloženo kako bi se stvorili uvjeti za njihovo korištenje. Lani je za tu namjenu uloženo više od dva milijuna kuna, a najzadovoljniji su svakako korisnici.

– Društveni domovi nekada su bili česta mjesta okupljanja ljudi. Danas se manje koriste, ali opet posluže svrsi. Stoga je dobro ulagati u njihovo održavanje jer, u konačnici, oni su društveno dobro i trebaju biti na raspolaganju našim građanima – rekao je gradonačelnik Dinko Pirak, inicijator projekta.

Tako su u društvenom domu u Cerini upravo ovih dana uređeni sanitarni čvorovi koji su nedostajali,  što je uvelike otežavalo njegovu uporabu. Postavljene su instalacije i uređena je unutrašnjost, a uskoro će biti postavljene i sanitarije. Ukupna vrijednost radova je oko 25 tisuća kuna, a financirani su iz proračuna Grada Čazme.

TRAJU DO 31. OŽUJKA Krenule prijave za nagradu “Rudolf Perešin”

Valja napomenuti kako Grad Čazma, uz to što obnavlja i uređuje društvene domove, iz gradskog proračuna izdvaja sredstva i za režijske troškove za svaki od njih.