Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Kontinuirano se ulaže u razvoj vatrogastva

Grad Čazma nabavio još jednu cisternu vrijednu 300.000 kuna

Foto: Grad Čazma
Godišnje se za potrebe vatrogastva u Čazmi iz gradskog proračuna izdvoji gotovo pet milijuna kuna

Grad Čazma kontinuirano ulaže u razvoj vatrogastva na svom području financirajući Vatrogasnu zajednicu i sufinancirajući Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Čazme. Godišnje se za potrebe vatrogastva u Čazmi iz gradskog proračuna izdvoji gotovo 5 milijuna kuna.

 Novac se ulaže u nabavu opreme, osiguravanje i uređenje prostora, nabavu vozila i slično. Ove je godine tako nabavljena još jedna cisterna za potrebe Javne vatrogasne postrojbe Grada Čazme, vrijedna više od 300 tisuća kuna, a javnosti je predstavljena 
na prostoru Vatrogasnog centra u Čazmi.

Tom događaju nazočili su gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak, predsjednik Vatrogasne zajednice BBŽ-a Silvestar Štefović te novoizabrani zapovjednik Vatrogasne zajednice BBŽ-a, a dosadašnji  zapovjednik JVP-a Grada Čazme Josip Heger.

– Cisterna je još jedan dio kontinuirane nabave opreme za naše vatrogasce. Vrijedna je tristotinjak tisuća kuna i bit će smještena ovdje u Javnoj vatrogasnoj postrojbi. Nabavljat ćemo opremu i dalje, a nadamo se i da ćemo u tome ubuduće imati i potporu državnih institucija. Zahvaljujem i našoj Vatrogasnoj zajednici kao i Županijskoj vatrogasnoj zajednici koja je također pomogla u nabavci ovog kamiona – rekao je gradonačelnik Dinko Pirak.