Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
dogovor

Grad dobiva od države zemljište u Rakitovcu

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prošli je tjedan posjetila Veliku Goricu
1/2
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Na zemljištu u Radnoj zoni Rakitovec izgrađen je Distributivni centar za voće i povrće

Ministar državne imovine Goran Marić za posjeta predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Velikoj Gorici, županu Stjepanu Kožiću uručio je ugovor o darovanom zemljištu u Donjoj Bistri, a ugovor o darovanom zemljištu primio je i gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec. Tom prilikom moglo se čuti kako će za desetak dana Ministarstvo darovati i zemljište u Rakitovcu Gradu Velikoj Gorici.

Gradski bazen u Velikoj Gorici za male neplivače, plivače i umirovljenike Gradski bazen Velika Gorica pokreće 6 plivačkih programa

– Imovina koja je u vlasništvu RH pripada hrvatskom narodu te s njom treba razborito i kvalitetno raspravljati. Današnji čin Ministarstva u tom je cilju usmjerilo aktivaciju državne imovine iz pasivnog u aktivni položaj – kazao je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, otkrivši okupljenim novinarima da će za nekoliko dana i Velika Gorica dobiti na raspolaganje zemljište u Radnoj zoni Rakitovec, gdje je izgrađen Distributivni centar za voće i povrće.

– Tim činom mi ćemo doći u vlasništvo zemlje na kojem je izgrađen objekt, čime ćemo realizirati dugogodišnji projekt darivanja zemljišta u Radnoj zoni Rakitovec gdje je izgrađen dio Distributivnog centra. To će zemljište kako i priliči biti u vlasništvu Grada Velike Gorice, kao i objekti koji se nalaze na njemu. Tako ćemo moći još kvalitetnije razvijati ovu zonu, ali i privrednu i prerađivačku djelatnost koja se tamo nalazi – istaknuo je Barišić. 

Turopoljski fašnik fešta Počele prijave za jubilarni 110. Turopoljski fašnik Pozitivni rezultati Broj nezaposlenih na području Velike Gorice najmanji u povijesti, ukupno 1010 osoba